Esialgu oli sel hooajal Citroeniga sõitval Kruudal plaanis MM-sarjaga liituda Rootsi rallist, kuid plaanide ümbermängimise tulemusena alustab ta hoopis neljandast etapist.

"Ma ei olnud ise valmis ning auto polnud samuti valmis. Pidime selle kallal rohkem tööd tegema. Oleks liiga tormamiseks läinud. Nimetaksin seda finantsiliselt targaks planeerimiseks. Need ressursid, mis meil oleks läinud Rootsi peale, kulutasime hoopis selleks, et tulla paremini ettevalmistunult Portugali. Seal oleksime läinud lõdva käega lööma, kuid see pole see, milleks siin oleme," rääkis Kruuda Delfile Portugalis.

Kruuda tunnistas, et võistlusnälg on suur. "Olen väga näljane. Olin siis, kui olin eemal ja olen ka nüüd, kui olen tagasi. Pole ennast ammu kellegagi võrrelnud. ei oska öelda, kus ma asetsen. Tahaks loota, et ikka kuskil esiviies," lisas ta.

"Hooaja kokkuvõttes tahaks ikka kuskile poodiumile rihkida. Aga siin on tähtis hakata vaikselt punkte koguma ja vaadata, kuidas asjad lähevad. Neli pikka päeva on ees ning palju keerulisi kohti. Tark on lihtsalt teel püsida ja vaadata vaikselt, kuidas teised sõidavad ning vastavalt sellele oma tempot korrigeerida."

"Kindlasti on raske kohe niimoodi peale minna. Viimased paar päeva on näidanud, et ei ole veel keha selles rütmis tagasi. Aga vaikselt hakkab juba paremaks minema. Hommikul kella viiest on juba uni läinud, nii nagu peakski olema."