Ralli 11. võistluspäeval olid temperatuurid Tšiilis üle 30 soojakraadi ja läbida tuli 605 kilomeetrine katse läbi kuiva ja elutu Atacama kõrbe ja liivadüünide. Taas olid märksõnadeks navigeerimine, fesh-fesh ehk salakaval tolmuliiv ning vaimne ning füüsiline vastupidavus. Sest selle päeva hommikul oli sõita veel kolm päeva ja paljud sõitjad unistavad juba finišist Valparaisos. 11. katse oli nagu siis aru saada paras pähkel ja spetsialistide hinnangul selle aasta Dakari üks otsustavamaid neile, kes veel rivis. Ja isegi nüüd, kui see raske katse on selja taga, ei tohi hetkekski tähelepanu kaotada, sest nagu on öeldnud Dakari 2005. aastal lõpetanud Taivo Luik, Dakar võib üllatada viimase hetkeni.

Meie sõitjad, Toomas ja Mart said 11. katse ja päevaga korralikult ühele poole. Päev algas meestele väga vara hommikul, kui Antofagastast startisid esimesed mootorratturid kell 5.15, esmalt 140 kilomeetrit ülesõitu ja siis ootas juba katse. Toomase stardiaeg katsele oli 8.18 ja Mardil kell 8.26. Ees ootas kaheksa tunnine tööpäev sadulas ja Toomas, kes läbi päeva sõitis tõusvas tempos, lõpetas päeva 35. kohal, kaotades katse võitnud Cyril Despres'le (Yamaha) 1.19.54. Mart lõpetas päeva 46. kohal, kaotades Despres'le 1.57.20. Mart sai samuti tunda, mida tähendab fesh-fesh ehk tolmuliiv ja elas üle kukkumise, kuid sarnaselt Toomasega, kes oli samas situatsioonis päev varem, jätkas ka tema ja lõpetas katse.

„See oli ralli kõige pikem katse. Võtsime rahulikult, tähtis oli tuua tsikkel ja ennast kindlalt koju. Katse oli ise hea, väga kiire,“ rääkis Toomas peale 11. katset.

Enne kahte viimast katset on mootorrataste liider Marc Coma (KTM), kes enne tänast päeva vahetas samuti kindluse mõttes mootori ja sai sellega sarnaselt paljude teistega 15 minutilise ajatrahvi. Vaatamata sellele on tema edu varem samuti mootori vahetanud Joan Barreda (Honda) ees 37.36. Kolmandal kohal on Jordi Viladoms (KTM), kes on jalgratturite keeles Marc Coma veekandja, ehk siis abiline, tema kaotus Coma'le on 1.52.56. Mart Meeru on 41. kohal (+15.02.51). Toomas Triisa on 52. kohal (+20.27.14).

Dakari eelviimasel päeval ootab sõitjaid ees võrreldes paari eelmisega juba natuke lihtsam tööpäev. Katset on sõitjatel 350 kilomeetri jagu, millest viimased 150 kilomeetrit on liivas. Sealt edasi veel 349 kilomeetrit ülesõitu, et jõuda La Serenasse laagrisse.