Paljude sõitjate jaoks oli tegu hooaja esimese sõidupäevaga üldse. Vaid mõned, nagu näiteks Martin Leok, olid kas siis mujal Euroopas või Eestiski trenni tegemas käinud. Adrenaliin oli seega kõigil sõitjatel enne startide algust tavapärasest enamgi laes.

Riia lähedale 333 motokompleksi oli kohale tulnud üllatavalt suur hulk sõitjaid (ainuüksi Open klassis oli nimekirjas 29 sõitjat) ja seltskond oli tõeliselt rahvusvaheline - eestlased, lätlased, leedulased ja soomlased. Soomlased olid sõidunädalat alustanud juba nädala sees Rapla rajal supermotot ja Pärnus krossisõitu treenides.

Sõidud algasid aga tavatult hilja, alles õhtupoolikul, kuna päeva esimesel poolel toimus kompleksis motofestival, kus rajal käisid nii retrotsiklid, rollerid, pocketbike'id kui ringrajamootorrattad. Võistlus ka venis veidi, kuna vahetult enne supermoto starte juhtus ringrajasõidu finišis õnnetus, kus üks võistleja rajalt välja publikusse sõitis ja kahte pealtvaatajat vigastas.

Pärast treeningsõite muudeti ka supermoto rada, jättes välja krossilõigul olevad keskmised hüpped. Ilm oli jahe, kuid vihmata ja kuna krossilõiku ei kastetud, viis tugev tuul õhku tõusva tolmu laiali tervele rajale nii, et nähtavus kohati väga halvaks muutus.

Kvalifikatsioonisõidu alguses tõi see sõitjate seas ka veidi segadust, kuna ei saadud täpselt aru, kuhu rada nüüd läheb. Väga heas hoos olid taas soomlased, eriti Toni Klem ja Kalle Toronen. Soomlaste "nahka" läksid ka mõlemate võistlussõitude stardid, kuid eestlased eesotsas Taavi Nassari ja Martin Leokiga hoidsid neist terve sõidu vältel küünte ja hammastega kinni. Esimeses sõidus, viis ringi enne lõppu, võttis Nassar ette lõpuspurdi, ning möödus esimesel kohal sõitnud Klemist. Enne lõppu õnnestus ka Leokil Klemist mööduda nii, et eestlased said kaksikvõidu üle juubeldada. Teises sõidus oli Nassari hoog Klemiga võrreldes küll samaväärne, kuid mööduda soomlasest siiski ei õnnestunud. Põnevat sõitu pakkus esikolmik - Klem, Nassar, Leok aga sellegipoolest, kuna vahed meeste vahel ei kärisenud hetkekski ning teineteist aeti marulises tempos taga terve sõidu vältel.

"Lasin teise sõidu keskel end vist liiga lõdvaks," kommenteeris esimese etapi võidu üle rahulolev Nassar. "Vaatasin, et Martin hakkab minust juba mööda minema ja kiirendasin tempot. Kuigi hoog oli väga hea, ei saanud ma Tonist siiski mööda."

Etapivõit niisiis Nassarile, teine Klem ja kolmas Leok. Sama on esikolmik ka meistrivõistluste arvestuses.

Hobi klassis, kus stardijoonele tuli 18 sõitjat, oli kiireim soomlane Jani Lamminen, kelle kohta kommentaariks arvati, et mehe koht oleks pigem kiiremas klassis. Kahjuks pidi kahe eestlase kukkumise tõttu teises sõidus rajale ruttama ka kiirabi: Henry Kiisa, kes esimest korda proovis suurt, hobi klassi, vigastas stardisirge lõpus olevas kurvis kukkudes tõenäoliselt rangluud. Riho Laiksoo aga kukkus krossihüppel ja viga sai jalg.

Hobiklassis on lubatud ka suured, krossiveljed, ja lätlased kasutavad seda võimalust usinalt ära. Sama võiksid teha ka eestlased, kes ääri-veeri tahaks supermotot proovida, kuid ei raatsi veel tehnikasse väga suurt investeeringut teha.

Supermoto järgmine etapp sõidetakse 21. mail Raplas.