Eestlaste käekäigul hoiab silma peal ka Eesti autospordiliidu president Ari Vatanen. Omaaegne autoralli maailmameister hindab kõrgelt meie meeste panust. “See on uskumatu, et EM-il on Super 1600 klassis stardis koguni neli eestlast,” ütles Vatanen. “See näitab, et Eesti rallikrossi tase on hea hüppelaud rahvusvahelisele areenile.”

Senise nelja etapi kokkuvõttes on punkte saanud 20 võistlejat, 10. kohal on 35 punktiga Janno Ligur ja 15. positsioonil Siim Saluri, kelle kontos on 22 punkti. Need kaks meest on rajal ka Prantsusmaal, kus Super 1600 klassis on startijate nimekirjas rekordarv - 29 võidusõitjat, 12-st riigist.

“Eks vahepealne paus on olnud pikk,” ütles Saluri. “Hea oli, et sai treeninguna kaasa teha Eesti meistrivõistluste etapil Vasalemmas. Kasutasin küll oma vanemat võistlusmasinat, aga ega suurt vahet pole. Lihtsalt treeningut oli vaja.”

Saluri loodab just Prantsusmaa etapil teha korraliku tulemuse. Aluse sellele annab ühepäevane Renault tehasemeeskonna testivõimalus. “Test on küll teisel rajal, aga loodan sellest kasu lõigata,” lisas Saluri. “Võistlus ei tule kindlasti kerge, sest koos on lisaks EM-sarja sõitjatele veel Prantsusmaa kiiremad mehed, kes tavaliselt kaasa ei sõida, aga on kodus eriti ohtlikud.”

Hooaja algul pani Saluri endale eesmärgi jõuda EM-i kokkuvõttes 12 parema hulka ja kahe viimase etapi õnnestumisel on see igati reaalne ülesanne.