Eelviimane etapp Riias Bikernieki ringrajal algas endisele Supermoto Eesti meistrile hästi, kui ta sõitis välja mõlema kvalifikatsiooni kiiremad ringiajad. Kunagise kaherattaliste meistri hea minek jätkus ka mõlemas lühikeses sõidus, kus ta võidutses. Avasõidus edestas ta kindlalt Mikk Maaten / Sten Karuse tiimi ja Kren Tunderit ning teises järgnesid Kiilile Tunder ja soomlane Toni Sundström.

Täiusliku nädalavahetuse rikkus aga viimane pikk sõit, mille kestuseks oli 45 minutit. Sõidu, kuhu starditi pööratud paremusjärjestuses, algosas sõitis Kiil esikuuiku piirimail peale mida langes 10ndaks, kuid seejärel suutis ta tõusta 4ndaks. Siis sõitis talle üks konkurent sisse, mille tulemusena purunes Kiili autol rehv ja ta pidi tempos järgi andma ning ta sai kirja 10nda koha. Põneva võistluste esikohale võitsid Maaten ja Karuse, kellele järgnesid Allan Tigane / Henrik Eeltee ning prantslane Thomas Padovani, kes jagab autot Sten Pentusega. Kiil võis ennast lohutada sellega, et kiireim ringiaeg jäi temale ning selle eest sai ta ühe punkti lisaks. Eelnevalt oli Kiil samal põhjusel saanud kaks punkti lühikeste sõitude parimate ringide eest.

"Ega Riia võistluse kohta väga palju rääkida ole, kuna kvalifikatsioonides ja lühikestes sõitudes läks sekeldusteta hästi. Pikas sõidus jäin turvaauto ajal viimaseks, aga sõitsin end seejärel ette, kuid siis tegi meeskonnakaaslane Tõnis Vanaselja väikese valearvestuse ning sõitis mulle küljepealt sisse ja lõhkus minu auto tagumise rehvi," rääkis Kiil. "Muidu oli väga hea nädalavahetus ja kõik toimis. Tänan oma peret, meeskonda ALM Motorsport, kõiki toetajaid ning eriliselt suured tänud mehaanik Kert Kaljurile, kes mulle väga hea auto ette valmistas!"

Enne viimast etappi, mis peetakse 19.-21. augustil samuti Riias, on Kiili kontol 376 punkti. Kuna teisel kohal asuvad Tigane / Eeltee kaotavad talle 112 punktiga ning Riiast on maksimaalselt saada 95 punkti, on Kiil endale juba meistritiitli kindlustanud.

Eesti meistrivõistluste TOP6 enne finaaletappi Riias:

1. Andre Kiil (ALM Motorsport) 376 punkti
2. Allan Tigane / Henrik Eeltee (Videa Racing) 264 p
3. Sten Karuse / Mikk Maaten (Reinup Motorsport) 246 p
4. Juha Hautala / Timo Grönthal (Soome, EST 1 Racing) 238 p
5. Tomi Sundström (Soome) 215 p
6. Sten Pentus / Thomas Padovani (EST 1 Racing) 214 p