Aigaril on TM tehasemeeskonna juhtidega olnud tänavu mitmeid jutuajamisi. Muuhulgas mainiti ka seda, et kas Aigar sooviks proovida enduurot, mis on TM’i jaoks väga oluline ala, kirjutab ruudulipp.ee. Umbes 70-80% TM poolt toodetavatest tsiklitest on just enduuro rattad.

Mingil hetkel läksid jutuajamised konkreetsemaks ja tänasel päeval on kindel – Aigar Leok vahetab motokrossi enduuro vastu ja osaleb TM meeskonna ridades tänavusel esimesel enduuro maailmameistrivõistluste etapil Hispaanias 1.-3. aprillil.

„Põhiline põhjus, miks ma ikkagi lõpuks enduuro kasuks otsustasin on eelmise aasta kukkumine. Ega see pauk ise polnudki nii hull, kuid sellega kaasnenud vigastus ja sellest taastumine jättis oma jälje. Krossis on nii, et kui tahad tipus sõita, pead tihti heas mõttes hullu panema. Lihtsalt olukorrad on sellised, kus ei jõua mõelda, peab tegutsema. Mul on see eelmise aasta kukkumine veel peas kinni,“ rääkis Aigar Leok.

Nüüd on Aigar juba mõnda aega koos TM enduuro meeskonnaga metsas trenni teinud ja tunnistab, et uus väljakutse tundub päev-päevalt aina põnevam. „Motivatsioonipuuduse üle ma kurta ei saa. Uus ala, uued väljakutsed. Omad nipid mis selle kõigega kaasa käivad. Päris põnev. Eile metsas sõites sai teada taas mitmeid vajalikke asju. Kergemate kohtadega ei tohiks probleeme olla, raskemates kohtades saab ilmselt alguses raske olema, kuid kõik on õpitav,“ rääkis Aigar.

Aigari Leoki võistlusklassiks on E2, uueks võistlusnumbriks 85. Esimene võistlus sõidetakse Hispaanias Ponts’is. Reedel 1. aprillil on proloog, laupäeval-pühapäeval aga tõsisemad tööpäevad.