Reedesel publikukatsel näitas E3 arvestuses osalev Aigar Leok (TM) oma klassi kaheksandat aega. Laupäeva alustas eestlane aga kohe kolmanda ajaga, millele järgnesid kiiruskatsetelt oma klassi 2., 3. ja 3. aeg. Siis lipsas Leokil sisse üks 9. koht, kuid päeva teises pooles tulid 4., 2., 5., 3., 5., 5. ja 2. kohad ning Leok sai austraallase Matthew Phillipsi (KTM) ja prantslase Mathias Bellino (Husqvarna) järel kolmanda koha.

Eile Leokil enam nii hästi ei läinud. Kuigi esimeselt katselt tuli 7. aeg, siis ülejäänud tema ajad olid enamasti esikümne piirimail ja päeva lõpetas ta üheksandana. Esikolmikusse sõitsid end Phillips, Bellino ja prantslane Antoine Basset.

Maailmameistrivõistluste liidrina jätkab E3 klassis Bellino, kellel on koos 177 punkti, Phillips vähendas küll vahet, kuid ta jääb prantslasest siiski 16 punkti kaugusele. Kolmandal kohal on soomlane Matti Seistola (Sherco, 132 p), kes oli Itaalias 10. ja 8. Leok võttis jõudsalt põhjanaabrile järgi ja jääb temast nüüd ainult 3 punkti kaugusele.

Rannar Uusna (KTM), kes võistleb tänavu E2 klassis, oli publikukatsel seitsmes. Laupäeval näitas noor eestlane head minekut, olles esimesel katsel kohe 5., seejärel olid tema kohad 9., 8., 6., 8., 9., 4., 11., 10., 6., 12. ja 9. ning kokkuvõttes kuulus talle E2 klassi 9. koht. Päeva kiireim oli prantslane Pierre-Alexandre Renet (Husqvarna).

Eilne päev ei läinud Uusnal samuti nii nagu tahtnuks, kui ta katkestas kukkumise tõttu kolmandal katsel. Päeva võitis Antoine Meo, kes säilitas ka MM-il liidrikoha 188 punktiga. Uusna on 35 punktiga jätkuvalt 12.

Enduro maailmameistrivõistlused jätkuvad 11.-12. juulil Belgias St Hubertis.