Aasta uustulnuka tiitel antakse esmakordselt MM-sarjas osalevale sõitjale. Arvestust peetakse punktisumma alusel, mida sõitjad omas klassis kogunud on. Salvini sõidab E3 klassis ja punkte on tal 135, Aigar Leok aga klassis E2 ja punkte on tal 124. Enne Andorrat oli Salvini edu Leoki ees kuus punkti, kuid Andorra etapp ei sujunud Leokil nii nagu oleks tahtnud, esimesel päeval oli ta oma klassi 13 ja teisel päeval üheksas.

„Ise rikkusin asjad ära, esimesel päeval jäin ajakontrolli kolm sekundit hiljaks ja sain minuti trahvi. Seda tagasi sõita on väga keeruline. Teisel päeval kaotasin aega ekstreemkatsel. Usun, et ilma nende jamadeta oleks suutnud sõita 5-6 koha peale. Krossikatsel olin 2-3 ja enduuros 5-6, probleemid on veel ekstreemkatsega, mis Andorras olid eriti rasked, mööda kaljusid üles ronimine jne,“ rääkis Aigar Leok oma muljetest ruudulipp.ee veebilehele.

Hooaja viimane etapp sõidetakse 1.-2. oktoobril Prantsusmaal Mendes. „Nii Salvinil kui mul on võimalus aasta uustulnuka tiitel võita, enduuro on juba selline ala, et juhtuda võib kõike. Ise tuleb oma töö hästi ära teha, eks siis näis,“ tõdes Aigar Leok positiivselt.

Hetkel E2 klassis 11. kohal oleval Aigar Leokil on järgmine start sellel nädalavahetusel Itaalia meistrivõistlustel