E3 klassis osalev Aigar Leok (TM), kes pole siiani täielikult Itaalia meistrivõistlustel saadud põlvevigastusest taastunud, alustas reedest publikukatset 7-nda ajaga. Laupäeval toimunud katsetel oli ta kaks korda teine ning pooltel katsetel enamasti esikuuikus. Samas tuli sisse üks 14-s aeg ja mõned esikümne piirimail olevad ajad ning eestlane lõpetas päeva kaheksanda kohaga jäädes võitjale, austraallasele Matthew Phillipsile (KTM), alla 2 minuti ja 44,4 sekundiga. Phillipsile järgnesid prantslased Mathias Bellino (Husqvarna, +12,5 sekundit) ja Jeremy Joly (KTM, + 41,6).
Leok alustas pühapäeva kohe 4-nda ja 3-nda ajaga, kuid seejärel olid tema kohad 6.-12. ning eestlane lõpetas päeva 11-ndana. Kaotust võitjale Bellinole kogunes lõpuks 7 minutit ja 22 sekundit. Prantslasele järgnesid avapäeva 11-ndana lõpetanud soomlane Matti Seistola (Sherco, +27,5) ja Phillips (+1.23,6).

MM-liidriks tõusis Phillips, kellel on 174 punkti, Rootsis avapäeval 12-s olnud ja teisel päeval katkestanud hispaanlane Ivan Cervantes (KTM) langes teiseks ning tal on koos 155 punkti. Kolmandal kohal jätkab Bellino 148 punktiga. Leoki koht jäi peale Rootsi sõite samaks ja ta asub 90 punktiga seitsmendal kohal.

Juuniorite arvestuses osalev Rannar Uusna (KTM) alustas oma võistlust reede õhtul kuuenda ajaga. Laupäeval olid tema kohad enamjaolt esikümnes ja etapi lõpetas noormees kaheksandana, kaotust võitjale itaallasele Giacomo Redondile (Beta) kogunes tal lõpuks 5 minutit ja 56,6 sekundit. Päeva lõpetas teisena inglane Daniel McCanney (Beta, +25,2), kes edestas oma venda Jamie't (Husqvarna) ainult kaheksa sekundiga. Pühapäeval olid Uusna ajad pikkadel ja kivistel katsetel veidi tagasihoidlikumad ja noormees oli kümnes. Võitjast Daniel McCanney'st jäi ta 9 minutit ja 47,4 sekundit. Teise koha saavutas raskel rajal Redondi (+15,9) ja kolmanda avapäeva neljandana lõpetanud prantslane Loic Larrieu (Husqvarna), tema kaotas võitjale juba 1.46,8.

MM-arvestuses esikolmikus muutusi ei toimunud ja Daniel McCanney juhib 189 punktiga. Talle järgnevad Redondi 167 ja Larrieu 154 punktiga. Uusna langes küll koha võrra ja on 73 punktiga seitsmes, kuid viies koht on ainult 1 punkti kaugusel.

Soomes oma MM-debüüdi teine Priit Biene (Husqvarna) näitas reedel 125cc noorte klassis 13-ndat aega, kuid tema tsiklil ilmnesid tehnilised probleemid, mille tõttu ta laupäeval startida ei saanud. Noormees oli aga pühapäeval stardis ja sõitis esimesed neli katset kohtadel 13.-18. Viiendal katsel ta kahjuks kukkus ja pidi oma võistluspäevale joone alla tõmbama. Kuna Biene Rootsist punkte juurde ei saanud, siis ta langes 5 punktiga 20-ndalt kohalt 24-ndaks. Sarja liidriks tõusis 149 punktiga rootslane Albin Elowson (Husqvarna), kes võidutses kodumaal mõlemal päeval. Itaallane Davide Soreca (Yamaha), kes oli Rootsis viies ja neljas, kaotab rootslasele nüüd 3 punktiga. Kolmandana jätkab prantslane Jeremy Miroir (Yamaha, 129 p), kes oli Enköpingus teine ja kolmas.

Järgmine MM-etapp toimub 5.-6. juulil Guanajuatos Mehhikos.