Argentinas sõidetakse sellel nädalavahetusel enduuro MM-sarja kolmas ja neljas etapp. Klassis E3 on stardis ka Aigar Leok, kes eelmisel nädalavahetusel Tšiilis sõidetud kahe etapi järel hoidab MM-sarjas viiendat kohta. MM-sarja kolmas etapp oli Eesti parimale enduurosõitjale edukas, kui ta sai oma klassi teise koha.

Kolmas ja neljas etapp sõidetakse Argentinas San Juani ümbruses ja sarnaselt Tšiili etappidega on ka Argentinas palju tolmu ja kõrged temperatuurid. Kolmanda etapi raames sõideti 14 katset ja TM Factory Racing meeskonnas sõitev Aigar Leok näitas stabiilselt esikolmiku aegu, mõnel katsel pidi ta leppima ka neljanda ajaga. See kõik kokku andis Aigarile päeva lõppedes E3 klassi teise koha, valitsevale maailmameistrile, Christophe Nambotinile (KTM) kaotas ta pool minutit ja edestas kolmandaks tulnud Luis Correirat (Beta) 17,8 sekundiga.

MM-sarja kokkuvõttes püsib Aigar viiendal kohal, kuid teine koht etapilt tõstis ta kõvasti lähemale kolmandal ja neljandal kohal olevatele Correirale ja Rodrig Thain’ile, kellest Aigar jääb maha vaid kahe punktiga.

Neljas etapp sõidetakse Argentinas täna, pühapäeval.

Tanel Leok samuti teine

Hollandis, Oldebroek’is sõideti laupäeval Hollandi meistrivõistluste teine etapp. Tingimused olid suurepärased ja stardis hulgaliselt Eesti sõitjaid. MX1 klassis olid kohal ka Tanel Leok (Route77 MVR-D Honda) ja Gert Krestinov (Ansatech Apico Kawasaki), kes algselt plaanisid sõita Briti meistrivõistluste teist etappi, kuid kuna see jäi halva ilma tõttu ära, olid mehed Hollandis stardis. Ja Tanel Leok hoolitses ka eestlaste parima tulemuse eest, kui oli MX1 klassi teine.

MX1 klassis oli kokku stardis 56 sõitjat, kellest põhisõitudesse sai 40. Kvalifikatsioonis oli Leok viies, Krestinov 13 ja Sahkar KTM Racing sõitja Lauri Lehtla 26. Esimeses sõidus lõpetas Tanel Leok kolmandana, ettepoole jäid Jevgeni Bobrõšev ja Jeremy van Horebreek, kellele Leok kaotas napi 1,4 sekundiga. Krestinov oli 11 ja Lehtla tõusis tublile 16. kohale. Teises sõidus püsis Leok liider Bobrõševi kannul ja kaotas talle finišijoonel 4,5 sekundiga. Kolmas oli Horebreek. Krestinov oli kaheksas ja Lehtla 23. Kokkuvõttes etapilt Leokile Bobrõševi järel ja van Horebreeki ees teine koht. Krestinov oli kaheksas ja Lehtla 21.