Kvalifikatsioonis sai 32 parema ehk edasipääseja sekka tosin Eesti sõitjat, kellest parima tulemuse tegi Martin Vaga, kes saavutas kaheksanda koha. Vaga vaatas juba mullu sama võistlust LaitseRallyPargis ning leidis, et sellistele kõvadele võistlejatele ta veel vastu ei saa, sest autol tuleb võimsusest puudu. Siis ta lubas, et on järgmisel aastal rajal. Mees pidas oma sõna ning on aasta jooksul ehitanud oma ilusat punast BMW-d võimsamaks, mis võimaldab tal pakkuda konkurentsi ka Euroopa kõvematele meestele.

Kvalifikatsioonist said edasi paremusjärjestuses pärast Martin Vaga ka Kristjan Salmre, Jako Pino, Kert-Eigo Kulla, Henri Kivimägi, Jarmo Luht, Henri Puhmas, Mihkel Norman Tults, Karl-Sander Lebbin, Rait Lember, Harold Valdma, Eduard Vahemets ja Märt Kuvvas.

Võistlejad teevad praegu tandemtreeninguid ning pärastlõunal algavad eliminaatorsõidud. Kas eestlased suudavad kaitsta oma au kodurajal või kustutab mõni välisvõistleja nende võidulootuse? Õhtuks on kõik selge, sest pingelised lahingud on alles algamas.