Lahing võidu nimel oli väga pingeline, mille all murdusid ka sellised sõitjad, kes tavaliselt suudavad säilitada külma närvi. Närvide mäng ja piiride kompamine algas juba eliminaatorsõitude esimeses voorus, kus ühe paarina olid vastamisi õpetaja ja õpilane Rait Lember ja Kevin Pesur. Lember domineeris mõlemas sõidus, ent vahetult enne teise sõidu finišit tegi ta sõiduvea, mille tõttu pidi leppima kaotusega.

Pesuri järgmiseks vastaseks oli James Deane, kellele kõik sõitjad ihuvad hammast, sest tegu on ühe kõige enam tituleeritud driftijaga. Deane ei eksinud ka sõidus noore eestlase vastu ning rühkis edasi esikoha poole. Järgmiseks alistas Deane norraka Fredrik Myhre ja sai poolfinaalis vastaseks lätlase Davids Jaunakaisi, avaldas enne võistlust, et ta soovib olla üllatusvõitja. Kvalifikatsioonis eelviimase tulemusega esinenud lätlane oligi finaalpäeval tandemites võidelnud end poolfinaali. Jaunakais astus küll James Deane’ile väärikalt vastu, aga tegi enne finišit sõiduvea. Deane oli heas hoos ning kindlameelselt liimis end taga sõites lätlase ukse külge nii, nagu lätlane seda teha ei suutnud.

Finaalis kohtus Deane eestlase Kristjan Klemetsiga, kelle finaali jõudmises mängis rolli ka teatav kogus õnne. Nimelt, top 16 voorus oli Klemetsi vastaseks valitsev Eesti meister Kert-Eigo Kulla, kes on tuntud väga kindlakäelise sõidumaneeri poolest. Klemetsi autol tekkis eelmises sõidus probleeme roolisüsteemiga, aga kuna aega selle parandamiseks polnud, tuli Klemetsil minna Kulla vastu sõitma roolivõimuta. „Ma olin valmis selleks, et sellises seisus autoga ma ilmselt ei saa Kulla vastu, aga mingi ime läbi juhtus nii, et tavaliselt eksimatu Kulla tegi rajal spinni enne seda, kui rajapiirdesse sõitsin. Keegi ei osanud seda oodata, sest Kulla eksib väga harva ning kui see juhtub, siis on tegemist väikse eksimusega. Ma peaks minema nüüd lotopiletit ostma,“ rääkis Klemets. Olles vahepeal auto korda saanud ning alistanud norraka Fredrik Oksnevadi ja Enver Haskasapi Küproselt, läks Klemets finaalsõidus vastamisi James Deane’iga. Võitmatuks jäi Deane, kes demonstreeris taaskord oma laitmatuid driftioskusi, millele vastaseid sel võistlusel ei olnud. „Ma olen siin Eestis kahel varasemal aastal võistelnud, aga võidust on mind alati midagi lahutanud. Sel korral kõik sujus hästi, motivatsioon oli suurem, kui kunagi varem ja mul on tõepoolest väga hea meel selle võidu üle. See oli väga oodatud!“ rõõmustas iirlane James Deane vahetult pärast võitu.

Kolmandale kohale võistlesid Küprose sõitja Haskasap ja lätlane Jaunakais, kes sõitsid üsnagi tasavägiselt, ent poodiumi madalaimale astmele astus siiski Haskasap. „Mu kodukandis on üks rada üsna sarnane Laitse rajale ja selline rajaprofiil meeldib mulle väga!“ kommenteeris Haskasap, kes oli Eestis võistlemas esimest korda. Lätlane Jaunakais küll ei saavutanud soovitud üllatusvõitu, aga oli sellegipoolest neljanda kohaga vägagi rahul. „Ma ju ütlesin, et ma suudan siin kõiki üllatada! Ilmselt ei osanud keegi oodata, et ma nii kõrge koha saan,“ kommenteeris lätlane vahetult enne koduteele asumist.