Kes sa oled ja kust tuled?

Ma olen pärit suurepärasest Austraaliast ja sel aastal veedan Euroopas kolm kuud koos oma perega, et osaleda Drift Allstarsil.

Kuidas sa enda jaoks drifti avastasid?

Ma sõitsin aastaid elukutselisena BMX-i ja olles pikalt vigastatud läksin vaatama, kuidas mõned mu BMX-i sõbrad drifti sõidavad... sellest ajast alates olen driftist sõltuvuses.

Kui palju sul juba drifti tiitleid on?

Olen 2009. aasta Austraalia meister, 2010. aasta Drift Allstars Euroopa meister, 2011. aasta Austraalia meister, 2014. aasta tagaveoliste autode Gymkhana Euroopa meister, 2014. aasta King of Touge Prantsusmaa meister ja palju teisi tiitleid. Need teised tiitlid olen unustanud, sest lõin oma pea palju kordi ära kui BMX-i sõitsin, kuid olin ka seal 2003. aasta Street Freestyle maailmameister ja lisaks veel sadu muid tiitleid.

Miks sa jälle Drift Allstarsi sarja sõidad?

Ma arvan, et Allstarsil on olnud head nipid, kuidas kõik Euroopa parimad enda juurde sõitma saada ja mingite keskmiste vastu ma sõita ei viitsi – tahan võidelda vaid parimatega.

On olnud palju sõnadeloopimist sinu ja Iiri sõitjate vahel, kuid iirlased on oma sõna pidanud ja kodus sind alati võitnud, kuid said nende parima vastu ühe võidu tagasi Londonis. Miks sa neist Iirimaal jagu ei saa?

Kas ei tundu pisut irooniline, et iirlased on kodus iirlastest kohtunikega 11 aastat võitmatud, kuid saavad mult igal pool mujal tuupi?

Kas sa arvad, et suudad iirlastega Eestis võistelda hüppega seina äärde rajal, kui just seina ääres sõitmine tundub olevat nende leivanumber?

(Naerab kõvasti) Miks peaks hüpe segama BMX-i maailmameistrit? Mulle meeldivad hüpped ja seinasõit on mu lemmik, te peaks Iiri jobudelt küsima, kas nad suudavad mulle järgi saada.

Tundub, et lätlane Janis Eglite on tagasi tippvormis ja kaotas sulle Londonis finaalis vaid seetõttu, et tal sai sidur otsa, sest kui ta jälitab, siis nagu tõeline hullumeelne. Kas sa kardad teda?

Mulle meeldib ka vahest kaotused auto kaela veeretada, kuid tema vabandus on jabur, sest üks käik üles poleks sealsel pisikesel ovaalil talle midagi juurde andnud. Ma sõitsin temast lihtsalt oluliselt paremini ja kõik. Mulle muidu meeldib tema stiil ja ta jälitab päris rängalt, kuid mina jälitan veel paremini ja minu kõrval ei näe ta hullumeelne välja, pigem väga igav.

Eesti etapil peaks osalema tõeline maailma tipp jälitussõitudes, sest lisaks sulle tuleb siia ka Formula Drifti sõitja Aurimas „Odi” Bakchis. Tema kindel eeesmärk on siin võita ja hoida Eesti etapi FD sõitjate võidurida käimas. Kas sa suudad vastupidist tõestada?

Kuniks ta ei tule siia tegema kohutavat Formula Drifti taktikalist paska, on mul hea meel ta ühes tükis pakkima saata, kui aga peaks hakkama siin minu ees piduritulesid näitama või gaasi maha laskma, saadan ta tükkidena pakkima.

Sul pole enam meistrivõitlustel eksimisruumi, pead alati võitma, et meistriks tulla?

Ausalt pole mul sellest tiitlist ei sooja ega külma. Neile inimestele, kes on tõelised driftijad ei lähe mingid tiitlid midagi korda, neid huvitab hoopis jääda kõigile meelde tõelise gangsta-stiilis sõitjana, sest kõige ägedam stiil on hoopis olulisem. Ma olen juba võitnud igasuguseid tiitleid ja ausaltöeldes need ei huvita mind üldse. Ma tahan olla see mees, kes loobib oma autot kõige kõvemini ja viia selle spordi järgmisele tasemele.

Keda sa Drift Allstarsi sarjas oma suurimate rivaalidena näed?

Keegi ei suuda mu suud kinni panna, sest ma olen siin sama palju ägedaks ajaviiteks, kui ka võitmiseks. Ma olen esimene, kes õnnitleb sõitjat, kes mind võidab!

Luke Finki ja kõiki teisi driftijaid näeb 7.-8. augustil Laitse Rallypargis toimuval suurel driftilahingul Drift Allstars YACCO Estonian GP-l, mis on tõeline tähtede sadu, sest võistlevad vaid parimad! Vaata ka meenutusi eelmisel aastal toimunud Drift Allstarsi etapist Eestis Aatomotioni videost „Death Race“: https://www.youtube.com/watch?v=B6vpWtmGG08 .

Piletid on saadaval eelmüügis Piletilevis ning ürituse ajal kohapeal. Kuni juuli lõpuni sooduspilet 15 eurot, augustis eelmüügist ja kohapeal 20 eurot. Pilet kehtib kahel päeval. 12-aastased ja nooremad saavad sisse tasuta. Saadaval ka perepiletid.

Rohkem infot www.driftallstars.ee.

Ajakava:

Reede, 7. august

11.00 väravad avatud pealtvaatajaile

kuni 17.30 vabatreening

17.30 sõitjate koosolek

18.30 kvalifikatsioon

20.30 kvalifikatsiooni tulemused

Laupäev, 8. august

10.00 väravad avatud pealtvaatajaile

vabatreening

13.00 sõitjate tutvustamise paraad

13.30 top32

18.00 võitjate autasustamine