Urmas Sõõrumaa vastus:

"Aus sport on EOK ja ka minu jaoks isiklikult prioriteet. Me ei pea seda igal võimalikul juhul üle kordama. Nii oli on ja jääb. Tähelepanu all oleva dopinguskandaali uurimist viib läbi Maailma Antidopingu Agentuur (WADA) ja võimalikud sanktsioonid ja karistused määrab Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK). Nii minul isiklikult kui ka EOK-l puudub võimalus antud küsimuses kaasa rääkida. WADA raport on oluline, kuid kommenteerime seda siis, kui selleks on aeg küps ja sellisel juhul teeme seda kindlasti kollektiivselt, kaasates EOK juures tegutseva sama teemavaldkonna komisjoni eksperte. Kavatsen EOK presidendina ka tulevikus hoida tasakaalukat joont ja iga raporti peale me kohe avaldusi tegema ei rutta. Kiirustades seisukohta võttes võivad kannatada ka süütud inimesi. Oleme ROKiga solidaarsed. Kui ROKi poolt langetatakse lõplikud otsused, siis need on aluseks ja juhindumiseks ka meile. Kui peame vajalikuks esitada oma ametlik seisukoht, siis selleks koguneb EOK täitevkomitee ja see kujundatakse.

Mis puudutab minu poolt artiklis esitatud isiklikku arvamust, et see on laiem teema, kui välja paistab ja et see puudutab väga paljusid süütuid inimesi, siis reaalselt see nii ka on. Venemaa sport on saanud juba suure löögi. Julgen arvata, et see on näiteks väga suur löök Venemaa noortespordile, kus tänaste eeskujude ja iidolite järsk kadumine avaldab mõju veel pikka aega. Võimalikud määratavad sanktsioonid ja karistused mõjutavad kindlasti ka ausaid Venemaa sportlasi. Eraldi teema on need sportlastest kahjukannatajad, kes on pidanud aastaid valemängijate vastu võistlema, jne.

Seda, et aus mäng ja selle eest seismine on EOK tegevuse üheks aluseks ja põhiväärtuseks, mis on kirjas ka organisatsiooni põhikirjas, tõi hea ajakirjanik osalt ise juba oma kommentaaris välja. Kinnitan, et see ei ole pelgalt punkt põhikirjas, vaid see peegeldub selgelt ka meie tegevustes. See on meie argipäev. Näiteks väga lihtne on end SA Eesti Antidopingu kodulehe kaudu kurssi viia, et Eestis testitavate sportlaste ja võetud dopinguproovide arv on aasta aastalt kasvanud, Eesti Antidopingu eestvedamisel viiakse läbi erinevaid teavituskampaaniaid ja koolitusi ning jah, saadakse kätte ka valemängijaid ning neid karistatakse. Me oleme igasuguse pettuse vastu!"