Samuti lisas viimased kolm aastat EOK täitevkomitee liikmena tegutsenud Salumets, et raha võiks suunata sinna, kus tehakse tulemust.

Kuna poolteist nädalat tagasi jagati EOK kaudu ära katuserahad, kus ühtegi eurot ei jagunud tõsteliidule, ärritas säärane tähelepanek Jaan Talts juuniorit.
Eesti Tõsteliidu president jagas oma Facebooki kontol sedasama Postimehe artiklit, kirjutades juurde: "Räägib mees, kes 12 päeva tagasi tõstis EOK täitevkomitee liikmena kätt selle poolt, et suusatajatele eraldati 165 000€ ja tõstjatele 0€ ning vastas hiljem ajakirjaniku küsimusele omapoolse küsimusega: kui oluline on tõstmine Eestile!"
Postituse all on alanud ka intensiivne dialoog, kus sõna võtavad mitmed avaliku elu tegelased. Näiteks avaldab arvamust endine ujumisliidu president Evelyn Sepp, kes pärast katuserahade jagamist EOK täitevkomiteed kritiseeris ning kes seetõttu ka Salumetsa poolt ära mainitud sai.
"Vaatan, et tuli ikka ära ka see tütarlaps mis sa kaagutad jutt. Mehe suust, kes isegi ei saa aru kui kapseldunud ja kriitikavaba on tema osalusega organ. Pidada ametis pea pool aastat sisuliselt mõjuvõimuga kauplemise eest kriminaalkorras süüdi mõistetud korruptandist presidenti. Seedida mitu aastat asepresidenti, kes on seotud dopingusüüdistustega jne jne. No ma ei tea. Parimat tõestust minu kriitkale poliitbüroostumisest kus kantakse välja vaid jalad ees on raske leida või välja mõelda ... ja sellised juhivad Eesti sporti ja kaitsevad ausa mängu väärtusi. Oo, millised eeskujud," kirjutab Sepp.
Erki Nool
Endine tippujuja Indrek Sei lisab omaltpoolt: "Raha tuleks anda ikka sinna, kus silm särab, siis tuleb ka tulemus. See kuradi tulemuse tagaajamine ongi see, mis kõik pingesse ajab ja spordi kreeni lükanud on. Resultaat peaks olema süsteemi toimimisest ja efektiivsusest tulenenud väärtusele hinnang, mitte vahend."
Postimehe sporditoimetuse juht Peep Pahv leiab seepeale: "Indrek, sinu ütlusega, et tulemuse tagaajamine on spordi kreeni ajanud, ei saa küll nõustuda. Spordi ainus mõte ongi teha tulemust. Muud eesmärki nagu polegi ju."
Nii juhtuski ,et riik lisas treeneritoetusteks lisaks 400 000€, aga tõus enamustel treeneritel suurepärased 0,67€
Erki Nool, olümpiavõitja
Olümpiavõitja Erki Nool toob probleemina välja ka treenerite tasustamise: "Pudelikael ei ole mitte selles,et treenerid ei taha 5 kat. 6 või 7 kat. taotleda, vaid selles, et süsteem loodi nii, et teatud treenerid saavad taotleda sama raha mitmest kohast. Nii juhtuski ,et riik lisas treeneritoetusteks lisaks 400 000€, aga tõus enamustel treeneritel suurepärased 0,67€."
Ta lisab: "Salumets viitab probleemi (ilmselt tippspordi) lahendamiseks on loodud akadeemiad Soomes. Kahtlen,et me kunagi jõuame isegi ligilähetaselt samas suurusjärgus rahastuse juurde,nagu Soomes. Kas peakski? Soome eelmise aasta parim sportlane võitis MM'l pronksmedali? Salumetsaga tuleb nõus olla teemapüstituse osas "Millist sporti Eesti riik vajab?" Kas me teame?"