Ma lihtsalt tuletan meelde, et Venemaa koondis pääses Rio de Janeirosse üle noatera. Kui rahvusvahelisel olümpiakomiteel oleks olnud selgroogu, jäänuks kogu dopinguskandaali sattunud Venemaa koondis mängudest kõrvale. Aga ROK lükkas vastutuse iga spordiala rahvusvahelise alaliidu õlule ja Venemaa vehklejate (ja paljude teiste sportlaste) kõrvaldamiseks lokaalsel tasandil põhjust ei nähtud.

Ma ei oska kommenteerida Venemaa vehklejate võimalikku dopingulembust. Vehklemises pole üldjuhul olnud märkimisväärselt keelatud ainete kasutamise juhtumeid. Võimalik, et nad ongi kõik süütud. Kuid igal juhul annab kõigile idanaabri sportlastele ebaausa eelise teadmine, et positiivne proov võib kuskile laua sahtlisse kaduda ja et võistlusväliseid proove üldse eriti võtma ei kiputa.

Igatahes kui lugeda homset saksa lehte Bild, siis Venemaa medalist te sealt juttu ei leia. Nad boikoteerivad Venemaa sportlaste tulemusi. Samuti teeb üks briti spordiennustuse portaal - seega, kui keegi pani seal panuse Eesti naiskonnale pronksile, siis ta ilmselt täna ka võitis.
Nii et Bild ja too kihlveoportaal teevad midagi sellist, mida ROK teha ei täinud – boikoteerivad Venemaa sportlasi ja nende tulemusi.

Me kaotasime täna, kuid ma meenutan, et dopinguproovid säilivad kümme aastat. Mine tea, mis tulevik toob.