Hunt võttis pakutud miljonid vastu

Ameerika jalgpallur Margus Hunt, kes sõlmis lepingu Indianapolis Coltsiga, teenib kaks miljonit dollarit aastas.

Kui kõik läheb loodetud moel – Hunt pääseb Coltsi põhikoosseisu ja platsile ega saa tõsiselt vigastada –, teenib ta kahe aasta jooksul veidi üle nelja miljoni dollari ehk 3 776 760 eurot. On seda palju või vähe? Sõltub mättast, mille otsast vaadata.

Esiteks läheb umbes pool palka maksudeks, kui neid jõuliselt ei optimeerita, ent ka siis teenib Hunt kuus 70 korda rohkem kui keskmine eestlane. Ameerika jalgpalli liigas NFL on Hundi töötasu nõks alla keskmist.

Juhuse tahtel sattus Hunt aastaid tagasi kahe kuhja vahele – kas kettaheide või jalgpall. Hunt julges teha õige valiku, kõvasti tööd ja nüüd on ta tulevik kindlustatud. Siit moraal: kui saatus pakub sulle miljoneid, ära lükka neid tagasi.

Maarjamaine finaal?

Eesti klubidel on suurepärane võimalus korraldada korvpalli Balti liigas omamaine finaal. Poolfinaalides on pärast esimest mängu Tartu Ülikool ja Pieno Žvaigždes viigis, Kalev/Cramo aga juhib Prienai vastu kuue punktiga. Noh, mehed, kas teete ära? Olete sama kõvad kui meie võrkpallurid? Või hakkavad hoopis leedukad tiitlit jagama?

Koljat versus Taavet?

Jalgpalli Meistrite liiga on tänavu üllatavalt äge. Barcelona vinge võit viimastel sekunditel, Monaco turmtuli, Leicester City ime…

Nüüd on teada veerandfinaalpaarid: Madridi Atletico – Leicester, Dortmundi Borussia – Monaco, Müncheni Bayern – Madridi Real ja Torino Juventus – Barcelona.

Kuidas siit edasi? Kes võiks jõuda finaali? Miks mitte näiteks Barcelona ja Leicester? Koljat ja Taavet. Ja Taavet võidaks.