Johaugi saladused

Maailm ei saa aru, mis Norra suusatamises toimub. Kus on tõde, kus vale. Mida aeg edasi, seda kummalisemaks asjad Therese Johaugi ümber lähevad.

Niisiis sattus anaboolset steroidi mulluse suusakuninganna Johaugi dopinguproovi väidetavalt nahakreemi kaudu. Ainult et kõik Itaalia arstid, kellelt Norra ajakirjanikud uurisid, kinnitasid ühest suust: seda määret, Trofodermini, ei kasutata pragunenud huulte ravimiseks. Mitte iial!

Norra koondise tohtrid, kes kreemi Johaugile ostsid, tõid vabanduseks, et Trofodermini nende kodus ei müüda, sestap polnud nad asjaga kursis.

Ent selgitage palun, kas Norra suusatajail pragunesid huuled aegade jooksul esimest korda? Kui mitte, siis millega huuli varem raviti? Ja kas tõesti polnud ühelgi arstil ega sportlasel Itaalia laagris õiget kreemi kaasas?

Ja muidugi asjaolu, et Johaug polnud enne septembrit neli kuud dopinguproovi andnud. Kuidas on see võimalik? Kõiki teisi tippsuusatajaid kontrollitakse suvel vähemalt korra kuus, tegelikult rohkemgi, aga teda mitte. Müstika!