Ei presidenti, ei peaministrit

Kahju, et Eesti president Toomas Hendrik Ilves ega peaminister Taavi Rõivas olümpiamängudele meie koondislasi kannustama ei sõida. Arusaadav, suvel on tähtsamaid kiireid töiseid asjaajamisi. Kahju lihtsalt, et sport on Eestis kuidagi vähe tähtis ja teisejärguline, ehkki rahva kesine tervis ja põdur füüsis pole kellelegi saladus. Kurb, et sport ja tervis pole prioriteet.

Kas kedagi huvitab Eesti korvpall?

Eesti U-20 meeskond lõpetas EM-i B-divisjonis 19. kohaga ehk kogu Euroopas edestasime ainult Kosovot ja Albaaniat. Pole tark materdada treener Indrek Visnapuud ega konkreetseid mängijaid, kardetavasti on asi süsteemis. Nii röögatult kehv tulemus peaks alaliidu juhid mugavustsooni soojadest sussidest välja ehmatama. Keegi peaks rusikaga lauale raksatama ja teatama: kurat, täitsa plass, nii jätkata ei saa, seame meistriliigas välismängijatele piirangu!

Selliseid reaktsioone pole järgnenud. Küll aga figureerib korvpalliliidu president Jüri Ratas mullusest EM-ist vändatud dokfilmis ekraanil 25 korda. Eelmisel kevadel kirjutasin terava sulega, et korvpallurid võtku eeskuju võrkpallist, kus finaalis hullavad omad poisid. Sain kaela sõimurahe. Tahaksin teada, kas kedagi üldse huvitab korvpalli käekäik või on kõik leppinud igavese kulgemisega? Me vajume järjest sügavamale. Miks keegi häält ei tee?

Olümpiakoondis võib veel paisuda

Ei taha ära sõnuda, aga on võimalus, et koondis paisub viimasel hetkel. Takistusjooksja Kaur Kivistik on statistikute peetava mitteametliku veebisaidi Road to Rio arvestuse kohaselt jõudnud 3000 meetri olümpiaedetabeli 44. kohale ehk peaks eelviimasena joone kohal olema. Ametlikku kutset ei ole ja tõtt-öelda peaksid tähtajad juba kukkunud olema. Aga dopingujamade tõttu on see olümpia erandlik. Viimati jäi vahele itaallane Jamel Chatbi.

Kellestki vabanevate kohtade jagamine käib keerulise loogika järgi ja kergejõustikuliidul puudub info, kas EM-il sitke jooksuga seitsmendaks tulnud Kivistik saab stardiloa või mitte.
Kaur Kivistik