• Seim jäi hõbedaseks

Trummeldas Venemaa tõstja, mullu üliraskekaalus maailmameistriks kroonitud Aleksei Lovtšev rindu, mis ta trummeldas - et mina poler süüdi ega dopingut tarvitanud, keegi teda ei kuulanud. Rahvusvaheline spordikohus lükkas Lovtševi kaebuse tagasi ning nii ootab venelast nelja-aastane võistluskeeld, MM-il kolmandaks tulnud Mart Seimi aga pronksi vahetamine hõbeda vastu.

• Jalgpall on kõikjal maailmas ümmargune

Huvitav, kas kõik maailma sportlased saavad meediaga suhtlemiseks ühesugust õpetust? Kui nii, siis pole ajakirjanikel mõnel juhul – näiteks kui meeskond kaotab – vaja atleetidega rääkidagi, vastused võib niisama kirja panna.

Pärast Euroopa liiga teises eelringis Tallinna Levadiale 1 : 3 allajäämist rääkis Praha Slavia jalgpallur Jaromír Zmrhal Tšehhi lehemeestele juttu, mida oleme kuulnud kordi ja kordi. Et meeskond ei saa aru, mis juhtus, aga pall on ümmargune ja jalgpall imeline mäng. Et Levadia lihtsalt kasutas oma võimalused ära, Slavia aga mitte. Et Tšehhi mängijatel on vähe rahvusvaheliste sarjade kogemusi. Ja et kodumängus antakse nüüd endast parim.
Praha Slavia verejanused fännid

• Vegetatiivne korvpall

Kui ka Siim-Sander Vene peaks Kristjan Kanguri kombel loobuma Eesti korvpallikoondist esindamast, siis koosneb sats ainult koduliigas mängivatest palluritest. Nagu Inglismaa jalgpallimeeskond, kes tänavusel EM-il Islandilt tappa sai ja silmad häbi täis koju löntsis.

Kui inglased ei taha välismaale minna sellepärast, et kodused palgad on superkopsakad, siis meie korvpallureid lihtsalt ei taha keegi. Pole ju võimalik, et võitlushimulised ja ambitsioonikad noored mehed istuvad mugavalt urus ega kipugi maailma, kus võib koguda au, kuulsust ja palju raha.

Tõesti, miks minna välja, kui seal peab kõvasti tööd tegema ja end pidevalt tõestama? Kodus on parem: vegeteerid rahulikult ja muretult karjääri lõpuni ning elatad end kuidagiviisi ära. Eesti võrk- ja jalgpallurid, näe, ei oska elu nautida.

• Titad kiiretes autodes

Läinud pühapäeval tehtud otsus, et F1 sarja Suurbritannia GP-d alustatakse vihma tõttu turvaauto taga, pani endised vormeliässad praeguste kallal ilkuma.

„Aga mida muud oligi oodata, suurem osa praeguseid sõitjaid ongi titad!” kuulutas 1997. aasta maailmameister Jacques Villeneuve. „Kui tahame fännidele põnevat etendust pakkuda, on vaja sangareid. Iidoleid, kellele vaadatakse alt üles. Publik näeb aga miljoneid teenivaid argpükse, kes poevad turvaauto taha pakku. Erilist aurat, mis F1 võidusõitjatel kunagi oli, enam ei ole.”
Turvaauto taha peitu pugenud tita