• Skalbijahile!

Võrgukoondis (pildil) võitis Izmiris toimuval sõprusturniiril Kreekat 3 : 2, kuid kaotas Türgile 1 : 3. Täna minnakse vastamisi 2007. aasta Euroopa meistri Hispaaniaga, kelle paremad päevad on nüüdseks möödas. Eesti meeskond on võitnud lõviosa Euroopa riike. Puudu on ainult viie arvestatava koondise skalbid: Venemaa, Prantsusmaa, Serbia, Tšehhi ja Hispaania. Täna on võimalik parandada see viga Hispaania, sügisel toimuvates EM-valikmängudes Tšehhi osas. Pealetungile, Gianni-poisid!

• Balta, sentimeetrid ja dollarid

Kergejõustiku Teemantliigas on sel hooajal osalenud tavatult palju Eesti sportlasi. Üleeile hilisõhtul tegi Oslos korraliku avastardi Ksenija Balta, kes sai kaugushüppes 6.61-ga viienda koha ja vaevatasuks 2500 USA dollarit. Tipptasemel rahavõistlusel on iga sentimeeter kallis. Kaheksa sentimeetrit veel ning Balta olnuks teine ja teeninuks 6000 dollarit. Serblanna Ivana Španović oli Norras omaette klassist, hüpates 6.94.

Ühtlasi hüppas Balta tänavu Teemantliigas osalenud eestlaste virtuaalse pingerea teisele astmele: Liina Laasma (2. koht), Balta (5.), Martin Kupper (6.), Gerd Kanter (8.), Tanel Laanmäe (10.).

• Võrkpallurite unistus

Meistrite liiga loos tekitas teoreetilise võimaluse, et maailma tugevaimas liigas satuvad ühte alagruppi tiitlikaitsja Kaasani Zenit, Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley, Renee Teppani ja Martti Juhkami leivaisa Innsbrucki Hypo Tirol ning Tallinna Selver. Oleks see alles vaatepilt! Reaalsuses on võimalus imeväike, sisuliselt olematu. Pariisil ja Kaasanil on koht kindel, kuid Hypo Tirol ja Selver peavad läbima eelringide kadalipu. Hypo Tiroli esimene vastane on eeldatavasti igati jõukohane Iisraeli Hapoeli meeskond, seejärel minnakse vastamisi tugeva sakslaste Friedrichshafeniga. 23-aastase ukrainlasest sidemängija Dmitro Dolgopoloviga ridu tugevdanud Selver kohtub Serbia meistri Belgradi Crvena Zvezdaga ja järgmises ringis ootaks neid Izmiri Arkas. Mõlemad väga kõvad pähklid, edasipääs oleks ime.