• Rio de Janeiro olümpia, noorte aiatagune vasikas

Ühest küljest võiks ju küsida, et milleks need, kes pole Rio de Janeiro olümpiale pääsenud kvalifikatsiooni ja edetabelite kaudu, vaid saanud wild card’i ehk lisakoha, mängudele trügivad. Medalilootust neil niikuinii pole.

Jutt käib triatleedist Kaidi Kiviojast ja laskurist Peeter Oleskist. Jah, pjedestaalile nad vist ei pääse, ent olgu Rio de Janeiro olümpia too vasikas, mis aia taha läheb.

Kivioja on 23-, Olesk 24-aastane, mis tähendab verinoorust. Mõlemal on tahtmist ja ambitsiooni. Las lähevad ja vaatavad, mida maailma suurim spordipidu endast kujutab. Las kohanevad ja korjavad kogemusi, mida järgmisel korral kasutada. Või äkki suudab keegi leida kasvõi ühe põhjuse, miks Kivioja ja Olesk ei võiks järgmistel olümpiatel juba kõrgete kohtade nimel lahingut lüüa?

• Sport on ebaõiglane

Tartu Rockist oli kolmapäeva õhtul paganama kahju. Korvpalli meistriliiga teises mängus anti endast kõik, võideldi iga palli ja iga punkti pärast. Vanad, väsinud ja vigased mehed tormasid endast haletsemata võitlusse, hüppasid pea ees lahingusse…

Oleks korvpall ala, kus hindeid jagatakse, saanuks Rock seljavõidu. Paraku viskas Kalev/Cramo kaks punkti rohkem. Kurb, aga sport ongi nagu elu: karm ja ebaõiglane.

Tartu Rocki Janar Talts
• Ei mingit kvaliteeti

Enne Londonis toimuvat ujumise EM-i püstitas Eesti Päevaleht hamletliku küsimuse: kas Eesti rekordiliselt suur, 24 liikmest koosnev koondis pakub peale kvantiteedi ka kvaliteeti? Peatreener Riho Aljand arvas, et pakub – vähemalt viis ujujat võitlevat Rio de Janeiro olümpia A-normide nimel.

Paraku polnud kvaliteedist juttugi. Kamba peale saadi üks koht poolfinaalis ja sedagi mitteolümpiaalal, kui Ralf Tribuntsov lõpetas 50 m seliliujumise 15. kohaga.

Nadi, kui pehmelt väljenduda. Midagi on meie ujumises mäda. Ent mis veelgi hullem, enam ei tee ka piiri taga – USA-s või Inglismaal – treenijad midagi ära. Miks? Kes teab vastust?

• Liiga kõrge lend?

Eesti võrkpallimeistriks kroonitud Tallinna Selveri meeskond ja Kohila naiskond otsustasid Meistrite liigas osaleda. Tore. Esmalt on eelturniir ja seal veetakse kenasti välja: osavõtutasu pole suur ega vastased liiga vägevad. Aga mis siis, kui edasi pääsetakse?

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel tõdes mõni aeg tagasi, et nemad Meistrite liigat välja ei veaks, eelarve peaks olema kahekordne. Ja teiseks – kes maailma tugevaimas sarjas mängima hakkaksid? Muide, Pärnu ju lõi kunagi Meistrite liigas kaasa ja suutis võita ühe geimi.

Äkki võiks lennata nii kõrgel, kui tiivad kannavad? On ju ka madalamaid sarju – teeks esmalt seal tegusid.