Seli pärand(id)

Nädala pärast EOK presidendirüü – eeldusel, et keegi kolmest ikka valituks osutub – järgmisele mehele ulatav Neinar Seli näeb vaeva, et tema pärandit mäletataks. Ega’s muidu saanuks me hiljuti teada, et „oluline osa riigi sporditoetustest võib hakata liikuma läbi EOK”. Kui jätta küsimata, miks ja mis asjaoludel juhtub see alles nüüd, on kõik kena. See ei tee aga kuidagi olematuks fakti, et oleme OECD uuringu järgi Euroopa kõige kehvema tervisega rahvas. Kus on siin ministeeriumi ja viie rõnga isandate pikaajaline koostöö? Või on see äsjase liikumisaasta pärand?

Saluri vs. Nool

Karl Robert Salurit Erki Noolega kõrvutada on kindlasti meelevaldne. Ent siiski: arvestades, et endise kümnevõistlusässa ja praeguse esiletõusja trump peitub kiiruslikes omadustes, siis ehk nii väga pole kah.

Saluri on 22-aastane ja viis isikliku rekordi 8108 punktini. Mis masti mees oli samal ajal Nool? Hilisem olümpiavõitja pani 21-aastasena kokku 8001 ja 23-aastasena 8093-punktise seeria. Ehk…? Loomulikult pidagem hoogu, aga samal ajal mõjuvad säärased vähemalt osalised piksekärgatused närbuvasse Eesti (tipp)spordi konnatiiki ütlemata kosutavalt.
Karl Robert Saluri