Kelly Sildaru esitas 24. märtsil Harju maakohtule hagi KAVA Kirjastus OÜ vastu, milles nõudis raamatu „Imelaps. Kelly Sildaru lugu“ mistahes moel levitamise keelamist kuni temalt selleks kooskõlastuse saamiseni.

Harju maakohus lükkas 5. aprillil Kelly Sildaru esindajate hagi tagasi.

Kohus tegi määruse hagi käiguta jätmise ja hagi tagamise taotluse rahuldamata jätmise kohta. Kohus leidis, et hagi on esitatud puudustega, mistõttu tuleb hagejale määrata tähtaeg 7 päeva puuduste kõrvaldamiseks," teatas Harju maakohus eelmisel nädalal. "Kuna hagi on esitatud puudustega, jättis kohus hagi tagamise taotluse rahuldamata. Kohus asus seisukohale, et hagi tagamine ei kuuluks rahuldamisele ka juhul, kui hagi vastaks nõuetele, sest hageja ei ole hagi tagamise taotluses põhistanud, et täidetud on tagamise eeldused."

Kelly Sildaru keeldus täna Delfile pikema kommentaari andmisest. "Ma ei soovi seda teemat üldse kuidagi kommenteerida. Ma olen juba arvamust selle raamatu teemal avaldanud ja ei taha seda rohkem teha," teatas Sildaru.

Harju maakohtu pressiesindaja Viivika Siplane kinnitas Delfile, et Sildaru esindajad ei ole maakohtule hagi osas parandusi esitanud. Seega ei jätku ka nimetatud kohtuprotsess.

Sildaru esindav advokaadibüroo Concordia advokaat Helen Hääl selgitas kohtuprotessi jätkamisest loobumist järgnevalt: "Meie hagi eesmärk oli peatada Kelly Sildaru kooskõlastuseta trükitud elulooraamatu avaldamine ja müük. Kuivõrd kohus hagi ei taganud ega ole ka oodata, et see kohtukoosseis seda lähiajal teeb, siis paraku jätkuks ilma Kelly kooskõlastuseta trükitud raamatute müük ka kohtumenetluse ajal, mis võib kesta aastaid. See muudaks kogu kohtumenetluse Kelly jaoks mõttetuks, mistõttu otsustasime kohtumenetlusega mitte jätkata."

Millest kohtuvaidlus algas?

Varem on Pekingi olümpial pronksi võitnud Sildaru tunnistanud, et kui algul sujus tema koostöö raamatu autori Kalle Muuli ja väljaandja Valdo Randperega igati positiivselt, siis lõpp jättis freestyle-suusataja hinge sügava pettumuse.


„Kui sinust ilmub autobiograafia, tahad ju ometi, et see oleks algusest lõpuni sinu lugu. Seda enam, et kõnelen raamatus mina-vormis. Olin kõigis intervjuudes siiras, aus ja avameelne. Soovisin kogu südamest, et see raamat annaks minust edasi eheda pildi ning avaks varem avaldatule lisaks uusi ja huvitavaid killukesi,“ selgitas Sildaru.
"Raamatu lõpuosaks olevad Pekingi olümpiamängud on kirjutatud üldse minu käest kommentaari võtmata. Kogu viimase hooaja kohta kehtib sama asi. Seal on kasutatud lihtsalt materjale, mis on juba ajakirjanduses ilmunud. Oleksin tahtnud, et selles peatükis oleksid olnud kajastatud ka minu sügavamad mõtted ja tunded,” rääkis Sildaru. „Raamatu esimeses osas on aga veel faktivigu ning asju on segamini aetud. Lisaks on ka raamatu lõpus tulemuste osas vead sees. Kõiki minu poolt tehtud parandusi ei ole sisse viidud,” lisas ta.

Sildaru sõnul häirivad teda eksimused seetõttu, et niimoodi võib temast jääda vale mulje. „Praegu on mul tunne, et asi on tehtud lihtsalt üle jala. Mulle kiiruga ja üle jala tehtud asjad ei meeldi. Mul on kurb ja häbi, kuna seal on lood ja asjad ju minust. Nii mõnegi kummalise lause või väljendi juures on ju minu nimi ja nägu juures. Tunnen, et see ei ole enam minu lugu. Mul on praegu selline tunne, et mind kasutati lihtsalt ära,” lisas ta.

Randpere on varem sotsiaalmeedia vahendusel teatanud, et tema hinnangul ei ole KAVA Kirjastus millegi vastu eksinud. "Kuigi me oleme kindlad, et KAVA kirjastus pole midagi valesti teinud ja on heas usus täitnud kõik oma lepingulised kohustused, ei oska me ette ennustada, mida otsustab kohus. Võib vabalt juhtuda, et kohus otsustab ”Imelapse” müügi keelata ja sellest juba järgmine samm oleks raamatu tiraaži hävitamine," teatas Randpere.