Regati avamisel Pärnu Jahtklubi lipuväljakul tervitasid purjetajaid Pärnu Jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi ja Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas. Regati alguse märgiks heiskas Eesti Jahtklubide Liidu lipu Pärnu Jahtklubi purjetaja Keith Luur.

Pärnu tervitas purjetajaid täna sooja ilma ja vaikse läänetuulega. Ilmaprognoosis kuulutatud tuulevaikus õnneks tegelikkuseks ei kujunenud ja nii said purjetajad esimeseks võidusõiduks rajale minna ajakava kohaselt kell 15. Esimese sõidu finiši järel keeras tuul paremale ja tugevnes nii et rada tuli täielikult ümber tõsta. Vilunud võistluskomitee sai uue raja paigaldamisega kiirelt valmis ja nii said purjetajad peale lühikest ooteaega teise sõidu starti asuda. Avapäeval peeti mõlemale klassile kokku kolm võidusõitu.

Laser Radial klassis läks kolme sõidu järel juhtima Mia Marin Lilienthal kes võitis viimase sõidu ja kogus kokku 4 punkti. Liidrist ühe punkti kaugusel asuvad lätlanna Elza Cibule ja Karolin Härm.

Laser Standard klassis võitis täna kõik sõidud olümpiaregatiks valmistuv Karl-Martin Rammo kogudes tulemustabelisse 2 punkti. Teisel ja kolmandal kohal on 5 punktiga Sten-Markus Andresson ja Keith Luur.

Homme algavad võistlussõidud kell 11 ja plaanis on pidada neli sõitu.