Leverkusen oli kordusmängu eel suursoosik, sest eelmisel nädalal alistati võõrsil AS Roma 2:0. Itaalia klubi polnud siiski veel püssi põõsasse heitnud ning poolajapausile mindi külaliste 1:0 eduseisul, kui penaltist tegi skoori Leandro Paredes.

Itaallased jätkasid teisel poolajal üritamist ning 65. minutil määrati Leverkuseni kahjuks teinegi penalti. Paredes oli taas täpne ja koondskoor seega 2:2 viigis.

Hulgaliselt võimalusi raisanud võõrustajad jõudsid aga 82. minutil viimaks sihile, kui Roma kapten Gianluca Mancini lõi õnnetu omavärava. Üleminutitel tegi Leverkuseni poolelt skoori ka Josip Stanišic, kindlustades sakslastele kahe mängu kokkuvõttes 4:2 võidu.

Stanišici 97. minuti tabamus oli oluline ka selles mõttes, et Leverkusen pole nüüd tänavusel hooajal jätkuvalt ainsatki mängu kaotanud. Kusjuures viimases viies viigimängus on tuldud kaotusseisust välja alles pärast 88. minutit.

Euroopa liiga finaalis läheb Leverkusen Dublinis vastamisi Atalantaga, kes alistas kordusmängus Marseille 3:0 ja jõudis koondskooriga 4:1 esmakordselt eurosarjas kahe parema sekka.

Viimane finalist selgus ka UEFA Konverentsiliigas, kui Piraeuse Olympiacos sai kodus jagu Aston Villast 2:0 ning oli kahe mängu kokkuvõttes parem 6:2. Kreeklaste vastaseks on Fiorentina, kes seljatas kolmapäeval Club Brugge koondskooriga 4:3.

Fiorentina mängis Konverentsiliiga finaalis ka mullu. Toona tunnistati aga West Ham Unitedi 2:1 paremust. Olympiacos pole varasemalt eurosarjas finaali jõudnud.