166 kilomeetrine kolmas etapp pidi olema sprinterite pidupäev, sest teist nii sileda trassiga osavõistlust tänavuselt Girolt naljalt ei leia. Ent mõni kilomeeter enne lõppu eraldus peagrupist väikesel tõusul trio, kus oli ka Giro üldliider ja suurfavoriit Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ja tema üks ohtlikumaid konkurente Geraint Thomas (Ineos Grandiers).

Päris ideaalselt peamiselt mägironijatena tuntud Pogacari ja Thomase plaan siiski ei õnnestunud, sest paarsada meetrit enne lõppu tuhisesid sprinterid neist mööda. Merlieri ja Milani järel sai kolmanda koha Biniam Girmay (Intermarche - Wanty), kelle lahtivedaja on suurtuuride debütant Madis Mihkels.

Mihkels sai 30. koha, talle läks kirja võitjaga sama aeg. 60-70 km enne lõppu oli Mihkelsit Eurospordi ekraanil tihti näha, sest ta vedas jooksikute punkti, kuhu kuulusid lisaks talle ka Girmay ja veel paarkümmend ratturit.

Üldarvestuses jätkab liidrina Pogacar, kelle edu Thomase ees on 46 sekundit. Mihkels on 112. kohal (+33.30).

Teisipäeval peetava neljanda etapi keskel on kolmanda kategooria tõus, pärast laskumist ootab rattureid peamiselt lauge trass.