Keila MTÜ Basketi teadaanne:

Tänavu korvpalli Eesti meistriliiga veerandfinaalis Pärnu Sadamaga tulise heitluse pidanud, ent lõpuks mängudega 2:3 alla vandunud Keila Coolbeti igapäevases toimimises ei muutu midagi. Kahel esimesel hooajal meeskonda vedanud Keila Basket jätkab senist tööd.

Sõlmisime meistriliiga koha kasutamise osas kolmeks aastaks lepingu MTÜ Pirita Palliklubiga, kes on opereerinud rohkem kui 20 aastat meistriliigas võistkondi BC Pirita ja Tallinna Kalev, ent otsustas teha meistriliiga tasemel tegutsemises pausi. Selle perioodi lõpuks peaksime oma duubelmeeskonnaga tõusma teisest liigast meistriliigasse.

Järgmise hooaja suhtes oleme juba sõlminud kokkulepped Keila linna ja mitme suurema toetajaga. Nimisponsorina jätkab Coolbet. Samuti on alustatud uueks hooajaks lepingute sõlmimist mängijatega. Keila Basketi duubelmeeskonna registreerime 2. liigasse ning meie lähim järelkasv mängib Eesti U19 meistrivõistlustel. Avame ka nooremate treeningugrupid.

Keila Korvpallikooliga lõpetame lepingu seoses erimeelsustega ning meiepoolse sooviga asetada rõhk kohalikus noorte korvpallis kvaliteedi tõusule, mis omakorda tagaks piisava oma mängijate peale kasvu meistriliiga meeskonnale.

Korvpallisõprade jaoks ei muutu midagi. Alates sügisest on Keila Tervisekeskuses taas võimalik kaasa elada meistriliiga tasemel tuttavatest mängijatest koosneva Keila Coolbeti meeskonna heitlustele.

Pahv: koht loovutati meile, muud koostööd pole

Keila Coolbeti peatreener Peep Pahv rääkis Delfile, et MTÜ Pirita Palliklubiga tiimil sisulist koostööd ei ole, võistkond jääb täielikult senist nägu. „Rõhutan veelkord, nad (MTÜ Pirita Palliklubi) loovutasid lihtsalt oma meistriliiga koha kolmeks aastaks meile,“ lausus ta.

Mis saab juhul, kui Keila Coolbeti duubel ei täida pandud eesmärki ja ei jõua kolme hooajaga meistriliigasse? Pahvi sõnul on seda liiga vara arutada, kõrgliigasse jõudmiseks on selge plaan. 2. liiga võistkond hakkab esimesel hooajal peamiselt koosnema meistriliiga tiimi otsa peal olevatest palluritest, Pahvi endistest õpilastest ja U19 tiimi mängijatest. Võimalik, et Keila Basketi süsteemi lisandub veel mõni noorteklassi võistkond, aga see pole praegu teada.

Peep Pahv.

Suures pildis on tegu 2023. sügisel avalikkuse ette tulnud Keila korvpallitüli jätkuga. Hooajal 2022/23 mängis Keila võistkond debüüthooajal kõrgliigas korvpallikooli n-ö litsentsi all. Hooaja lõpupoole ja suvel hakkasid korvpallikooli juhi Tarmo Heina ja tiimi peatreener Peep Pahvi suusad aina enam risti minema ning 22. septembril teatas Hein, et vallandas Pahvi usalduse kaotamise tõttu.

Viie päeva pärast ennistati Pahv peatreeneriks, Keila linnavalitsuse ja korvpalliliidu vahendamisel sõlmitud kokkuleppe järgi viidi peatreeneri ja klubi majandamise rollid lahku. Järgmise vaatusena andis korvpallikool paar kuud hiljem kõrgliigakoha neljaks aastaks MTÜ Keila Basketi kasutada. Nüüd ei seo korvpallikooli ja Keila Basketit enam midagi. Teates sõnastatud lause oma järelkasvusüsteemi loomise kohta viitab omakorda Pahvi juhitava klubi plaanile arendada Keilas Heina juhitava korvpallikooli kõrval konkureerivat noortega tegelevat organisatsiooni.

Tallinna Kalevi tegevuse pausile panemine ja koha Keila Coolbetile andmine tähendab, et järgmisel hooaja kõrgliigas osalevate klubide arv sõltub Keila korvpallikooli sammudest. Korvpallikoolile jäi meistriliiga koht alles. Seega, kui nad panevad meistriliigas võistkonna välja või annavad koha rendile, jätkab kõrgemal tasemel kaheksa võistkonda. Kui mitte, seitse. Need arvud on esitatud muidugi tingimusel, et Rapla Avis Utilitas ei kao korvpallikaardilt.