Norra ajalehe VG teatel on Björgen sõlminud Norra suusaliiduga kaheaastase lepingu.

„Ma poleks arvanud, et see kolm nädalat tagasi juhtub, aga olen väga tänulik, et (peatreener) Sjur Ole Svarstad mulle helistas ja huvi üles näitas,“ ütleb Björgen NRK-le antud intervjuus.

Norra suusakoondise mänedžer Ulf Morten Aune kinnitas Björgeni ja Pål Gunnar Mikkelsplassi liitumist naiste rahvuskoondisega. Mõlemad hakkavad tööle poole koormusega.

„Armastan murdmaasuusatamist ning võimalus töötada koos pühendunud sportlastega teeb mind väga õnnelikuks ja tänulikuks,“ märkis 44-aastane Björgen. „Sel tasemel treenerikogemust mul veel ei ole, kuid tänu pikale karjäärile on mul kogemusi palju. Ma ei jõua ära oodata, millal töö algab ja millal sportlastega tuttavaks saan.“

Norra koondise jaoks on juba eelolev hooaeg ülioluline, sest järgmise aasta maailmameistrivõistlused peetakse Trondheimis. 2026. aastal toimuvad aga taliolümpiamängud.

Björgen, kes on üks suusaajaloo edukamaid sportlasi, lõpetas karjääri 2018. aasta kevadel. Norralanna võitis kaheksa olümpiakulda, 18 MM-kulda ja üle 100 MK-sarja võistluse. Taliolümpiamängudelt on sama palju kuldmedaleid võitnud vaid Norra suusatamise suurkuju Björn Dählie ja laskesuusalegend Ole Einar Björndalen.