Sel nädalal Maltas toimuval ESL Pro League Season 19 turniiril Vene meeskonna FORZE eest mängiv Butterfield vastas pärast tiimi 0:2 kaotust Monte vastu võitjameeskonna säutsule „Slava Ukraini!“. Tänaseks kustutatud postituse järel ähvardati mees võistkonnast koheselt eemaldada.

Kuvatõmmis nüüdseks kustutatud Xi postitusest

Vastuolulise käitumise poolest tuntud Briti mängumees oli ka turniiri eel öelnud, et ei lähe turniirile organisatsiooni esindama ning ei kavatse nende särki kanda. Tema sooviks on vaid enda võimete näitamine selleks, et teenida tulevikus koht mõnes teises meeskonnas. Mehe enesetõestamise teekond paistis aga vaid pärast ühte mängu läbi olevat, kui FORZE teatas Ukrainat toetava säutsu järgsel hommikul, et smooyat hakkab koheselt asendama meeskonna peatreener.

Eilses brasiillaste FURIA vastu peetud mängus oli Butterfield aga taas mänguväljakul. Kuidas on see võimalik? Nüüdseks on toimunust kõik otsesed jäljed kadunud ning smooya X-i kontol ilutsenud „Slava Ukraini!“ postitus on asendunud vabanduskirjaga, kus britt tõdeb, et ei ole kunagi tahtnud kedagi solvata ega konflikte tekitada ning tunnistab, et tema reaktsioon oli kehvasti vormistatud ning tulenes mõneti enese teadmatusest olukorra erinevate nüansside osas.

Hoolimata vabandusest ja meeskonnas jätkamisest oli eilse mängu ajal Butterfieldi särgil kinni kaetud FORZE’i sponsori Lukoili logo. Info selle kohta, kas olukorra põhjustas smooya enda vastuseis või sponsorite rahulolematus mehe käitumisega, puudub.

FORZEi ja Owen „smooya“ Buttefieldi koostöö jätkub täna kell 20.30, kui minnakse vastamisi eestlase Andreas „aNdu“ Maasingu kodumeeskonna GamerLegioniga.