Mängu alustas paremini Tartu Ülikool, lõpetades avaveerandi 21:16 eduseisus ja minnes poolajapausile 42:31 juhtimisel. Kohtumise kolmas veerandaeg kulges punkt-punkti taktis ning viimasele neljandikule mindi vastu Tartu 66:55 eduseisus. Viimsi suutis püsida küll kuni lõpuminutiteni haardeulatuses, kuid parimal juhul kuuele punktile vähenenud kaotusseisust lähemale ei jõutud. Lõpusireeni kõlades võitis Tartu Ülikool veerandfinaalseeria teise mängu 85:77.

Tartu parimaks tõusis lätlane Rinalds Malmanis, kes viskas 16 punkti, noppis seitse lauapalli ja jagas viis resultatiivset söötu. Viimsi resultatiivseim oli Stefan Vaaks 18 silmaga.

Enne mängu:

Seeria avakohtumises teenis suureskoorilise võidu Tartu, kes jäi koduväljakul peale koguni 105:65. „Enam-vähem saime mingil hetkel minema ja kaitse ka pidama. Esimese mängu kohta võib rahul olla,“ sõnas tartlaste juhendaja Priit Vene seeria avakothumise järel.

„Seni on olnud [Tartu ebameeldiv vastane]. Nii on. Jutu mõttes olime valmis agressiivseks kaitseks, proovime seda asja järgmine kord paremini. Hea kool kõigile,“ lausus avakohtumise kohta Viimsi juhendaja Valdo Lips.

Tartu abitreeneri Olari Naritsa sõnul on Viimsil teiseks kohtumiseks kindlasti rohkem infot. „Avamängust saime küll hea tunde kätte, aga täna on uus päev ja uus mäng. Viimsil ei olnud enne mängu meie mängu kohta eriti palju infot, aga kindlasti on nad nüüd mängu üle vaadanud ja omad järeldused teinud. Seeria mõttes on tänane mäng suure tähtsusega, sest kui suudame võidu kirja saada, siis astume väga suure sammu kogu seeria võitmise suunas. Samas, kui laseme Viimsil oma mängu mängida, siis on nad sel hooajal ka varem näidanud, et suudavad kõigile korralikult vastu panna ja see teeb ka seeria osas asja taas lahtisemaks,“ sõnas Narits.

Kolme võiduni mängitava seeria kolmas kohtumine peetakse esmaspäeval Tartus. Kui vaja läheb neljandat kohtumist, siis see toimub 1. mail Viimsis. Viies kohtumine toimuks 3. mail Tartus.