Kohtumist alustas aktiivsemalt Everton, tekitades mitmeid arvestatavaid võimalusi. Üks neist vormistati ka väravaks, kui 27. mänguminutil jõudis sihile 21-aastane Jarrad Brenthwaite.

Liverpool asus jahtima viigiväravat, kuid mängu teise kolmveerandtundi alguses tabas neid järjekordne valus hoop, kui peaga koksas palli Evertoni poolt väravasse Dominic Calvert-Lewin. Liverpool tegi terve mängu jooksul koguni 23 pealelööki, kuid Evertoni väravavahi Jordan Pickfordi seljataha ei lennanud neist ükski. Nõnda pidid Jürgen Klopi hoolealused viimasest viiest mängust vastu võtma juba kolmanda kaotuse.

Meeskonna kapten Virgil van Dijk oli kaotuse järel pühaviha täis ja möönis, et kõik Liverpooli mängijad peavad peeglisse vaatama. „Kas nad tõesti tahavad liigat võita?“ esitas hollandlane meeskonnakaaslastele küsimuse. „See on väga raske... On ilmselge, et peame tabeli teise poole meeskondadega paremini toime tulema. On aeg hakata keskenduma, kuna nõnda jätkates pole meil mingit lootust tiitliheitluses püsida.“

Liverpool hoiab 34 mängu järel 74 silmaga Premier League´is teist kohta, kuid kaks mängu vähem pidanud Manchester Cityt edestatakse vaid ühe punktiga. Liiga liider on 77 punktiga Londoni Arsenal, kes on samuti pidanud 34 kohtumist.

„Tunnen kõikidele klubi fännidele kaasa. Mul on neist väga kahju,“ tunnistas Liverpooli loots Jürgen Klopp lõpuvile järel. „Nüüd on see kohtumine aga seljataga ja ma ei saa teha muud kui vabandada. Tiitli võitmiseks vajame me Manchester City ja Arsenali kriisi ning samal ajal peame kõik mängud ise võitma. Isegi kui nad kaotavad kõik järelejäänud kohtumised ja meie mängime nagu täna, siis ei muutu midagi. Soovin vaid, et mängiksime paremat jalgpalli.“

Teised kolmapäevased kohtumised:

Manchester United - Sheffield United 4:2

Wolves - Bournemouth 0:1

Crystal Palace - Newcastle 2:0

Liigatabel: