Tomi Heinonen ja Aki Hietavala panid Tänakule kümne palli skaalal hindeks vastavalt 7 ja 7+.

„Nüüdseks on sõidetud juba pea kolmandik hooajast, kuid Tänak pole veel kordagi säranud. Horvaatias ei olnud ülesanne ka lihtne. Eestlane hakkab MM-tiitli rongist maha jääma. Kui otsida midagi head, siis teenis Tänak vähemalt korralikult punkte,“ rääkis Heinonen.

„Jällegi vaikne võistlus ja ta polnud kordagi esikohaheitluses. Võistlus kaotati sisuliselt juba reedel, ja kuigi ajad hiljem paranesid, siis on see üsna väike lohutus,“ lisas Hietavala.

Kõige kriitilisemalt suhtus Tänakusse Ville Hirvonen, kes andis talle hindeks kuue.

„Kuigi hooaeg on alles alguses, siis minu jaoks on ta üks suuremaid pettumuse valmistajaid. Ootasin, et Tänak suudab Hyundais kohe tulemust teha, aga seda pole juhtunud. Endiselt on tunne, et ta üritab tasakaalu leida ja enesekindlus on kadunud. MM-sarja mõttes oleks hea, kui kruusahooaeg ta üles ärataks, sest tahaks näha Tänakut [Thierry] Neuville’i ja [Elfyn] Evansit tiitli nimel heitlemas,“ sõnas Hirvonen.

Näiteks Horvaatia ralli võitnud Sébastien Ogier’le panid soomlased hindeks vastavalt 9, 9+ ja 9, Neuville’ile 8, 9– ja 7 ning Evansile 8, 9 ja 7.

Enne mai alguses toimuvat Portugali etappi on 86 punktiga MM-sarja üldliider endiselt Neuville, Tänak on 53 punktiga neljas.