Väike Kalev alustas kohtumist südikalt haarates avaveernadil 8:2 eduseisu. Seejärel sai mängu käima ka kodumeeskond, kasvatades 22:0 vahespurdiga eduseisu kahekohaliseks. Kalev/Snabb suutis küll teisel veerandajal parimal juhul vähendada vahe seitsmele silmale, kuid poolajapausile läks Cramo juba 41:23 eduseisus.

Teine poolaeg jätkus kodumeeskonna taktikepi all ning minut-minuti haaval kasvatati eduseisu aina suuremaks. Kolmanda veerandaja järel juhtis valitsev Eesti meisterklubi 66:36 ja viimase 10 minuti järel teeniti kindel võit tulemusega 97:49.

Kalev/Cramo ridades säras Martin Dorbek, kes korjas 24 minutiga kokku karjääri esimese kolmikduubli 10 punkti, 10 lauapalli ja 12 resultatiivse sööduga. Võitjate resultatiivseimad olid Grant Shephard ja Tanel Kurbas 17 silmaga. Tallinna Kalev/Snabbi parimad olid Mario Paiste ja Mark-Andreas Jaakson, kes mõlemad viskasid 12 punkti.

Kolme võiduni peetava veernadfinaalseeria teine kohtumine peetakse reedel kell 19.00.

Enne mängu:

Eesti meistrivõistluste veerandfinaalpaarid pandi paika Eesti-Läti liiga põhiturniiri põhjal. Kalev/Cramo sai põhiturniiril esikoha ja sellega kõrgeima asetuse ning Kalev/Snabb pidi viimase koha tõttu leppima kaheksanda asetusega.

Cramo mängumehe Rauno Nurgeri sõnul rahuldab meeskonda avamängus vaid võit. „Must win mäng. Üritame seeriat tugevalt alustada et anda sellega toon kogu play-off seeriaks. Unibet arenal oli kõva elamus, nüüd aga tagasi hubasesse Kalevi halli, kus loodame play-off´ideks kõik istekohad täita,“ sõnas Nurger.

Senised omavahelised kohtumised võitis Kalev/Cramo. Oktoobris jäi kodus skooriks 98:51 ja märtsis võõrsil 84:66. Nelja sekka pääsemiseks on vaja veerandfinaalseerias kolme võitu.

„Meie läheme seda mängu võitma,“ ütles Kalev/Snabbi peatreener Kalle Klandorf. „Ma ei tea ühtki treenerit ega mängijat, kes kunagi kaotama läheks. Meil korvi all pole küll Tšiili koondislast (Klandorf peab silmas Kalev/Cramo tsentrit Manny Suarezit), aga see-eest on Toomas Raadik näiteks. Mark-Andreas Jaakson on jätkuvalt heas hoos. Leegionärid on ka paremaks läinud. Kontrollmängudes me katsetasime erinevaid asju, küll meil on paar nippi, et Cramo väga hoogu ei läheks kohe.“

Pikemat eelvaadet seeriale loe SIIT.