Mullu septembris Hansi Flicki mantlipärijaks palgatud Nagelsmanni senine kontraht oleks läbi saanud juba sel suvel Saksamaal toimuva EM-finaalturniiriga.

36-aastane Nagelsmann on Saksamaa peatreenerina võitnud senisest kuuest mängust kolm, kusjuures märtsis alistati nii Prantsusmaa kui Holland. Viimati seostati teda naasmisega Müncheni Bayernisse, sest Saksamaa gigant lõpetab hooaja järel lepingu Thomas Tucheliga.

„Otsus sündis kerge südamega. Mul on suur au juhendada rahvuskoondist ja töötada koos riigi parimate mängijatega,“ sõnas Nagelsmann lepingu allkirjastamise järel.

Saksamaa jalgpalliliidu president Bernd Neuendorf ütles omalt poolt: „See on alaliidule ja rahvusmeeskonnale tugev signaal, et Julian Nagelsmann jääb rahvuskoondise treeneriks ka pärast kodust EM-i, sest ta on paljude Euroopa suurklubide huviorbiidis.“

Saksamaa koondis mängib tänavusel EMil alagrupiturniiril Šotimaa, Šveitsi ja Ungariga. Sakslased loodavad kodupubliku ees lõpetada kurva seeria, sest nad pole alates 2016. aastast ühelgi tiitlivõistlusel jõudnud kaugemale kaheksandikfinaalist.