Eesti esiklubi teel seisab ees tiitlikaitsja Prometei, kes näib olevat umbes sama tugev kui mullu. Siis alistas Eesti-Läti liigas külalisena mängiv Ukraina tiim Tallinnas Unibet Arenal Riia VEF-i. Eurosarja reisist räsitud Kalev kaotas poolfinaalis omakorda VEF-ile.

Kalevlased on favoriidikoorma asetanud meeleldi Prometeile. Mis on ka loogiline, sest vastaste eelarve on 6-8 miljonit eurot ning nad jõudsid EuroCupil mullu pool- ja tänavu veerandfinaali. Pisut erinevalt on võistkondade jaoks kulgenud ka viimased nädalad, sest Kalev/Cramo esitused on olnud enamjaolt krobelised, seevastu Prometei pole pidanud kuigi suurt ohtu tundma.

„Teame, et tuleb võimas publik. Ja teame, et oleme jõudnud kohta, kus tahtsime olla. Homme on see päev, kus meil on võimalus suhteliselt pingevabalt teha maksimaalne sooritus. Otsest võidukohustust ei ole. Loomulikult teame, et oleme võimelised võitma, aga surve on neil. Prometei jaoks on see hooaja viimane mäng ja neil pole veel ühtegi tiitlit ette näidata,“ ütles Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula reedel Delfile.

Laupäeval kell 19.30 Unibet Arenal algavale mängule on suurem osa pääsmetest omaniku leidnud, aga jaanuarikuist 5908 pealtvaatajat on loomulikult keeruline ületada. Tõsi, siis oli pilet kõigile tasuta. Kalev/Cramo alistas Prometei toona 80:65 ja pani seemne põhihooaja esikohale. Samad tiimid läksid novembri lõpus vastamisi ka Riias, Prometei võitis 103:72.

Vaatame finaalile otsa viie võtmeküsimuse abil.

1. Kas Kalev/Cramo suudab vältida kehva algust?