Reglemendi alusel pakutakse Eesti-Läti liigas kohta vaid ühele esiliiga klubile, kes jõuab eelneval hooajal vähemalt kolme parema sekka. „Esimesena arvestatakse kindlasti võitja soovi. Sel juhul vaatame üle ka muud tingimused ja vaatame, mis idee neil liitumisega on,“ lausus Eesti korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa Delfile. „Maksimaalne Eesti klubide arv liigas on kümme ja pärast seda peaks juba keegi välja langema.“

Reglemendis nõutud eeldus pole Halliku KK-l siiski veel täidetud, sest Saku I liiga poolfinaalseerias tunnistati Maaülikool/Evoconi 2:1 paremust ja ees ootab tähtis pronksimatš Tartu Ülikool/Estikoga. Samas on Halliku KK jaoks positiivne, et Delfile teadaolevalt pole esiliiga finalistid (Tere Kadrina Karud ja Maaülikool) kõrgliigast huvitatud.

„Kindlasti tahame ja proovime meistriliigasse jõuda, aga tibusid loetakse alles siis, kui aeg on küps. Kui me praegu peaksime neljandaks jääma, siis kahjuks reglemendi järgi poleks isegi võimalik kuhugi pretendeerida,“ rääkis Reinar Hallik Delfile.