Giani sai infarkti Itaalia viienda liiga kohtumises Lanciotto Campi vastu. Mängija haaras 15. minutil sooritatud pealelöögi järel rinnust ning vajus pallimurule pikali.

Intsidendi muudab kurioosseks asjaolu, et Itaalia jalgpalliliidu reeglite kohaselt peab ka viienda liiga mängul viibima kohapeal arst või kiirabi, kuid pühapäevases mängus polnud platsi ääres kumbagi.

Traagilist sündmust oma silmaga pealt näinud mängija isa Sandro Giani kirjeldas juhtunut ning lubas teha kõik endast oleneva, et tema poja surma põhjused välja selgitada.

„Kiirabil kulus kohalejõudmiseks 15 minutit ja staadionil polnud ühtegi arsti. Enne kiirabi saabumist üritas klubi massöör mu poega elustada. Varsti saabus teda aitama õde, kes viibis mängul pealtvaatajana. Staadionil oli ka defibrillaator, kuid seda kasutati alles siis kui kiirabi kohale jõudis,“ jäi Giani nõutuks.

Kohtumist võõrustanud Lanciotto jalgpalliklubi väited on surnud mängija isaga aga vastuolus, kuna nende sõnul viibis staadionil ka arst. Lisaks kinnitas Itaalia päästeamet, et kiirabi saabus staadionile kaheksa, mitte 15 minutiga.