ESPN-i teatel jagas Toronto Raptorsi mängija oma koduklubi ja enda tervise kohta konfidentsiaalset infot ning panustas G-liigas mängides NBA mängudele.

NBA alustas Porteri tegevuse uurimist märtsi lõpus, kui kihlveokontor avastas, et tema osalusega mängudes on tehtud kahtlase sisuga suuresummalisi panuseid.

„NBA usaldusväärsuse tagamine on kõige tähtsam. Seetõttu saab Jontay Porter kõige karmima karistuse,“ kommenteeris olukorda NBA volinik Adam Silver.

Väidetavalt avaldas Porter enne 20. märtsil Sacramento Kingsi vastu toimunud mängu panustajale teavet oma tervise kohta. Mängija tegutsemise tulemusena sai 80 000 dollari suurusest panusest 1,1 miljoni dollari suurune võit, kuid kihlveokontor seda välja ei maksnud.

Kokku panustas Porter vähemalt 13 NBA mängule, panuste kogusumma oli ligikaudu 54 000 dollarit. Seejuures panustas tsenter ka enda koduklubi Toronto Raptorsi kaotustele.

Porter esindas käimasoleval NBA-hooajal Raptorsit 26 põhihooaja kohtumises, kus viskas keskmiselt 4,4 punkti, noppis 3,2 lauapalli ja jagas 2,3 resultatiivset söötu.