Turniiriks seitsmenda asetuse saanud Kanepi kohtub esimeses ringis Hispaania tennisisti Irene Burillo Escorihuelaga, kes hoiab maailma edetabelis 237. kohta. Kohtumine peetakse kõigi eelduste kohaselt kolmapäeval.

Chiasso turniiri kõrgeimat paigutust omab ameeriklanna Kayla Day (WTA 86.). Kanepi tabelipoolel on kõrgeima asetusega lätlanna Darja Semenistaja (WTA 113.), kellega Eesti tennisist võib vastamisi minna veerandfinaalis.

Kanepi lõpetas möödunud nädalal Billie Jean King Cupil pika võistluspausi, osaledes kolmes üksikmängus ja ühes paarismängus. Ainsa võitu teenis eestlanna Kosovo esireketi Arlinda Rushiti vastu, kellest ta oli parem numbritega 6:2, 3:6, 6:3.

Möödunud nädal Delfiga vesteldes tõdes Kanepi, et ei tea, kas ta karjäär jätkub või mitte. „Ma vahepeal ei teinud pikka aega üldse trenni, mistõttu ma ei oska vastata, mis saama hakkab. Olen küll end järgmiseks nädalaks Chiasso ITF-turniirile, French Openile ja kolm nädalat enne seda ühele turniirile üles andnud, kuid ei tea, kas osalen. Võib-olla nädala lõpus oskan sellele vastata,“ sõnas Kanepi toona.