Soome meediakanali lltalehti kergejõustikuekspert Arto Bryggare on kindlal veendumusel, et Alkena võidutulemust ei kinnitada maailmarekordina, kuna võistlustingimused ei pruukinud olla nõuetele vastavad.

Maailmarekord püstitati Oklahoma osariigis Ramona vallas, kus 2022. aasta andmete põhjal elas veidi üle 500 elaniku. Millican Field, kus võistlus läbi viidi, on lihtsalt lage väljak, mitte staadion. Vaatamata sellele oli tegu siiski Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu pronkstaseme võistlusega.

„Sealne keskkond oli karm. Kuidas saab olla kindel, et kettas maandus sinna, kust tulemus mõõdeti, kuna kohtunikud olid heite järel maandumiskohast ligi 30-40 meetri kaugusel,“ nentis Bryggare.

Pariisi olümpiamängude normatiiv on meeste kettaheites 67.20, mille on praeguse seisuga täitnud 14 sportlast. Seejuures kaheksa neist said normist jagu möödunud nädalavahetusel Oklahomas. Bryggare arvates on tegu naeruväärse olukorraga. „Mu sõber on kettaheite ekspert ning tema sõnul võivad tuuleolud tulemust mõjutada ligi kümme meetrit. Kinnisel staadionil heites oleks kõik tulemused olnud hoopis teisest mastist. Erinevus on kolossaalne,“ lisas ta.