Nimelt polnud Hafsteinssonile meeltmööda see, et maailmarekord oli heidetud suvalisel võistlusel, kus olid tippmargi püstitamiseks ka vägagi soodsad tuuleolud.

„Tormituules jahitakse maailmarekordeid ja siis tiitlivõistlustel on heited palju lühemad. Olen juba 20 aastat rääkinud, et see pole õige,“ lausus Hafsteinsson Rootsi väljaandele Aftonbladet. „Ma ei taha negatiivselt kõlada ja see pole Alekna kritiseerimine. Ta on parim kettaheitja, keda olen kunagi näinud ja oli konkurentidest viie meetri jagu parem. Aga mitte keegi ei heida tänavusel Pariisi olümpial 74 meetrit.“

„Arvestades tingimusi, siis minu jaoks polnud maailmarekord mingi üllatus. Teadsin seda juba eile, kui nägin, et [Yaime] Perez heitis naiste võistlusel 73.09,“ lisas ta.

Islandlase hinnangul ei peaks sellistel võistlustel heidetud rekordeid ametlikeks tunnistama. „Kõik üritavad seal püstitada tulemusi, milleks tiitlivõistlustel pole keegi võimeline. See muudab pikas plaanis asja igavaks. Ma soovin, et sellised tulemused sünniksid teises kontekstis ja siis, kui terve maailm vaatab. Praegu olid kõik oma tavapärasest tasemest 5-10 protsenti paremad. Niisiis arvan, et oleks aeg kehtestada reeglid, kuidas tohib rekordeid püstitada,“ selgitas Hafsteinsson.