Kahekuuselt ootab uut ilmakodanikku juba rotaviiruse vaktsiin. Esimese eluaasta jooksul peaks Cairo riikliku immuniseerimiskava järgi saama kaitse veel difteeria, teetanuse, läkaköha, poliomüeliidi, Haemophilus influenzae, B-viirushepatiidi, leetrite, mumpsi ja punetiste vastu.

Nagu paljud tänapäeva emad oli ka Laura-Ly kahevahel, kas lasta last vaktsineerida või mitte. Ta tuhlas internetis ja otsis infot. Palju sellest pärines USAst ja ta tõdes lõpuks, et see oli ajaraisk. „Ameerikas on kõik omadega metsas,“ järeldas ta leitu põhjal.

Et eestlaste arvamusi vaktsineerimise kohta teada saada, tegi Laura-Ly anonüümse postituse Facebooki rasedate ja emmede gruppi. Ka see ei aidanud lõpliku otsuse langetamisele lähemale, sest kommentaarides läks vaktsineerimise pooldajate ja vastaste vahel kakluseks.

„Need, kes kindlasti vaktsineeriks või on vaktsineerinud, hakkasid sõimama neid, kes ei vaktsineeri. Oli neid, kes ütlesid, et tal on neli last ja pole ühtegi neist vaktsineerinud ning olevat palju tervemad ja rõõmsamad kui tuttavate lapsed, kes on vaktsineeritud. Teine jälle tõi välja, et tal on kaks last, ühe lasi vaktsineerida ja teist mitte ning see laps, kes on vaktsineeritud, on rõõmsam ja tervem.