Eesti kuulub E-alagruppi koos Kosovo, Tšehhi ja Taaniga. Kokku on viis alagruppi, finaalturniirile pääseb iga alagrupi võitja ja teise koha saaja.

Eelmisel suvel pääses sama koondis U17 EM-finaalturniirile ja vähemaga ei taha peatreener Tauno Lipp ka seekord piirduda. “Kui eelmisel aastal samal ajal ütlesin, et peame edasipääsuks kõvasti üllatama, siis nüüd ütlen, et läheme ikkagi EMi piletit võtma,” sõnas Lipp eesmärgi kohta.

Ühiselt on treenitud veebruaris, mil tehti nädalane laager ning märtsis osaleti turniiril Lätis, kus mängiti Norra ja Läti spordigümnaasiumite võistkondadega ja Läti noortekoondisega. Osa mängijaid tegi kaasa ka eelmisel nädalavahetusel Tallinnas peetud U20 EM-valiksarja turniiril.

“Ettevalmistuse osas tegime nii palju kui saime. Poistel on olnud klubides väga suur koormus – esiliiga mängud, noorteklasside mängud. Pidime individuaalselt vaatama, kes vajab rohkem puhkust ja võtsime seda arvesse. Eesmärk on EMi pilet ära tuua ja poisse mitte ära lõhkuda. Vastaste osas, siis Tšehhi on tugev, eelmise EMi esikümne meeskond, nad mängivad väljakujunenud koosseisuga. Kosovo on grupis selgelt kõige nõrgem ning Taani selline, et kui lasta neil mängida, siis nad mängivad korralikult. Taani on tehniliselt heal tasemel, aga võimu väga palju pole,” kommenteeris Lipp alagrupivastaseid.

Eesti koondise koosseis: Regan Rohumets, Mattias Püvi, Andres Jefanov, Kristjan Lehiste, Joosep Kurik, Carl Kreek, Patrick Saimre, Mathias Soodla, Jesper Neuhaus, Joonah Marten Üprus, Aleks Antsi, Ruudi Türkson, Hendrik Hollas, Adreas Voit, Tauno Lipp, Karlo Remy Kallend, Reijo Mälton, Kert Kähari.

Peatreener Tauno Lipp, abitreener Karlo Remy Kallend, statistik Reijo Mälton, füsioterapeut Kert Kähari. 

Eesti mängude ajakava:

11. aprill kell 18.00 Eesti – Tšehhi

12. aprill kell 20.30 Eesti – Kosovo

13. aprill kell 18.00 Taani – Eesti