Eesti teeb kaasa Euro-Aafrika tsooni 2. grupi A-alagrupis. Järgmiseks aastaks astme võrra kõrgemale ehk 1. gruppi pääsemiseks tuleb esmalt oma alagrupp võita. Kui nii läheb, kohtutakse B- ja C-alagrupi võitjatega. Need kolm koondist mängivad omavahel läbi ja kaks paremat tõusevad 1. gruppi.

Madalamale ehk 3. gruppi pole Eestil võimalik langeda, sest loosi tahtel satuti Vilniuses kolmesesse alagruppi. Ülejäänud alagrupid on neljaliikmelised. B-alagrupis mängivad Leedu, Bosnia ja Hertsegoviina, Iisrael ja Maroko ning C-alagrupis Egiptus, Gruusia, Kosovo ja Malta.

Eesti koosseis on Kaia Kanepi (WTA 226.), Elena Malõgina (WTA 367.), Maileen Nuudi (WTA 503.), Laura Rahnel (edetabelikohata) ja Ingrid Neel (paarismängus WTA 40.).

Eesti esimene vastane on Põhja-Makedoonia, kellega kohtutakse esmaspäeval, 8. aprillil. Horvaatiaga minnakse kokku kas teisipäeval või kolmapäeval.

Selgelt tugevam vastane peaks olema Horvaatia. Üles on antud nii Donna Vekic (WTA 36.) kui ka Petra Martic (WTA 61). Eesti esinumbri Kanepi praegusest maailma edetabelikohast on kõrgemal ka Antonia Ruzic (WTA 207.) ja Lea Boskovic (WTA 222.). Viiendana on võistkonnas Iva Primorac (WTA 490.).

Põhja-Makedoonia vastu on favoriit omakorda Eesti, sest neil on WTA edetabelis vaid kaks tennisisti: Lina Gjorcheska (WTA 225.) ja Magdalena Stoilkovska (WTA 1125.).

Eesti koondise kapten Märten Tamla kommenteeris loositulemusi alaliidu pressiteate vahendusel järgmiselt: „Loosiga meil paraku ei vedanud, kuna sattusime tugeva Horvaatiaga ühte alagruppi. Põhja-Makedooniaga tuleb samuti ilmselt raske mäng. Positiivne on aga see, et saime loosiga kolmesesse alagruppi, mis garanteerib ühe puhkepäeva ja gruppi püsima jäämise. Esmaspäeval mängime Makedooniaga. Kui selle kohtumise võidame, siis on kolmapäeval vastaseks Horvaatia. Kui esmaspäeval kaotame, siis on mäng Horvaatiaga teisipäeval.“