Hoolimata viimase vooru tulemusest lõpetab Crvena Zvezda tänavu Euroliigas 16. kohal, mis on selge läbikukkumine. Ametist lahkuv president Nebojsa Covic süüdistab olukorras peatreener Dusko Ivanovici, kes oli hooaja alguses meeskonnas. „Ühest küljest on Euroliiga ebaedu põhjus see, et meil polnud õnne. Teisalt tegime skautimises vigu, sest lootsime kogenud treenerile ja korvpalli väga hästi tundvale Ivanovicile,“ lausus Covic kodumaa meedias.

Ivanovici jõudis meeskonda juhendada neljas mängus, millest Belgradi klubi võitis ühe. Seejärel sai peatreener kinga, aga kahju oli juba tehtud. „Võtsime Shabazz Napieri meie esimeseks mängujuhiks, aga ta polnud meeskonnas isegi paremuselt viies mängujuht. Ja kui teie maja rannas kokku variseb, siis teate, mis juhtub. Yago [dos Santos] toodi kolmandaks mängujuhiks, aga lõpuks oli ta parim valik. Siis tulid vigastused, me ei skautinud piisavalt korralikult ja maksame nende ebaõnnestumiste eest Euroliigast kallist hinda,“ jätkas president.

Ivanovic siirdus hooaja käigus Baskonia pingile, punatähti juhendab alates sügisest Ioannis Sfairopoulos. Ent ka kreeklase käe all meeskonna tulemused ei läinud märgatavalt paremaks.

„Ma ei taha Dusko Ivanovici kohta midagi halba öelda, sest tema räägivad korvpallist teadvad ja korvpallist mitte midagi teadvad inimesed erinevaid asju. Põhjus, miks ta lahkus, on lihtne – see on täpselt nii see, mis ma ütlesin ehk mängijate valik,“ märkis Covic.

Samal ajal puhuvad Euroliigas uued tuuled, sest tõenäoliselt liitub ühel hetkel sarjaga Dubai klubi. Soojenduseks võtab Araabia Ühendemiraatide sats osa Balkani riikide ABA liigast. Klubijuhi sõnul on Dubai liitumise põhjus väga selge.

Covic toetab Euroliiga laienemist

„Turg laieneb. Teiseks toob Dubai uut raha ja sponsorlust, mis pole Euroliiga jaoks vähetähtis. Kui nad toovad sada miljonit eurot, siis jalgpallis liikuvate miljardite kõrval on see tühine. Euroliigal on kasvuruumi, sest praegu pole keegi kasumis. Kui Euroliiga oleks juhuslikult USA turul, siis see sari pandaks kinni, sest Ameerika spordis pole sellist asja, et omanikud annavad raha ja selle vastu ei saa midagi. Seal saavad nad isegi dividende,“ rääkis Covic.

Crvena Zvezda koht Euroliigas pole sugugi kindel. Näiteks sarja tegevjuht Paulius Motiejunas leidis, et Belgradis toimuvad Crvena zvezda ja Partizani matšid on küll ägeda olustikuga, aga samas ei täideta seal kohtumise võõrustamise nõudeid. Lisaks sooviks sari näha osalemas Londoni, Pariisi ja teiste suurlinnade klubisid.

Covic ei näe selles probleemi, et Euroliigas on kaks Belgradi klubi. „Me peame oma positsiooni eest võitlema. Miks ei või Belgradil olla kaks Euroliiga meeskonda, aga samas Ateenal võib? Miks peame meie kannatama, kui meie läänenaabrid ei oska, saa ega taha korvpalli arendada?“ küsis Covic.

„Ma usun, et Belgradi kaks klubi panustavad Euroliigasse väga kõvasti. Ma ei saa aru, miks meie vastu peab pidevalt võitlema. Milleks üldse vaeva näha, sest sellised tagurlikud ja primitiivsed klubid peaks minema lööma,“ ironiseeris Covic. „Nüüd on käima läinud ka muude mitteolümpiaaladega tegelejad, kes räägivad meie puhul natsionalismist ja šovinismist.“