38-aastane eestlane oli avaringis vaba, valitsev Euroopa meister Sergei Semjonov alistas seal valgevenelase Dmitri Zarubski 4:0. Nabi ja Semjonov olid varemgi tähtsatest matšides mõõtu võtnud – näiteks 2016. aasta Rio olümpia pronksilahingus jäi venelane peale 6:0 ja 2018. aasta MM-i poolfinaalis 2:0.

Sel korral näitas Nabi turniiri kaskekaalu suursoosikule veerandfinaalis kõvasti hambaid. Esimesel kolmeminutilisel perioodil olid nii Nabi kui Semjonov võimalikult passiivsed, et saada karistus, minna parterisse ja anda vastasele punkt, sest tavapäraselt karistavad kohtunikud passiivsuse eest maadlejaid kordamööda. Nimelt viigiga lõppeva matši puhul loetakse kaotajaks see maadleja, kes sai viimasena passiivsuse eest karistada.

Seekord otsustas arbiiter, et passiivsem on venelane, millega esimese punkti ja 1:0 eduseisu teenis Nabi. Pärast pausi asusid mõlemad rünnakule, kuid Semjonov suutis oma massi peale suruda, oli aktiivsem ja sealt saadud 1:1 viigiseis tähendas, et Nabi pidi matši võitmiseks tegema punkti väärt võtte.

Kohtumise kolmas aktiivsus anti aga samuti Semjonovi kasuks. Niigi vormiliselt matši juhtinud venelane võtet teha ei üritanud ja seisuga 1:1 astus ta poolfinaali. Nabi hoidus pärast matši Semjonoviga, kes on väljendanud poolehoidu Venemaale sõjas Ukrainaga, käe surumisest.

Venelane kohtub poolfinaalis aseri Beka Kandelaki ja bulgaarlase Georgi Ivanovi vahelise matši võitjaga. Vana maailma kvalifikatsiooniturniiril saavad pääsme vaid kaks finaali pääsenud maadlejat, mis tähendab, et kaotus kustutas Nabi lootuse.

Nabi viimane õlekõrs Pariisi olümpiapääsme teenimiseks on mais Türgis, kui toimub üleilmne kvalifikatsiooniturniir, kuhu kogunevad kõik, kel pole mängudele veel saanud. Sealt saab edasi igast kaalukategooriast kolm maadlejat.

Naised on matil laupäeval ja meessoost vabamaadlejad pühapäeval. Lisaks Nabile on eestlastest kohal naismaadlejad Epp Mäe (-74 kg) ja Viktoria Vesso (-62 kg) ning meestest vabamaadlejad Erik Reinbok (-74 kg) ja Aimar Andruse (-76 kg).