Sinner korraldas turniiri finaalis tõelise jõudemonstratsiooni, alistades tund ja 14 minutit väldanud kohtumises bulgaarlase Grigor Dimitrovi (ATP 12.) 6:3, 6:1. Seejuures lülitas Dimitriov veerandfinaalis konkurentsist maailma teise reketi Carlos Alcarazi.

Tänavuse hooaja alguses Mlebourne´is karjääri esimese suure slämmi tiitli võitnud Sinner tõusis karjääri teise ATP 1000 tiitliga maailma edetabelis teisele reale. Seejuures esikohta hoidev Novak Djokovic jääb ATP edetabelis itaallasest vaid umbes 1000 silma kaugusele ning kuna serblasel tuleb lähikuudel kaitsta väärtuslikke punkte, koidab Sinnerile edukate tulemuste jätkumise korral maailma esireketi koht.

Selle kõige juhtumist toetab Sinneri ülivõimas aasta. Itaalia tennisist on võitnud tänavu 21 matši ja kaotanud vaid ühe, kui Indian Wellsi poolfinaalis tuli tal alla vanduda Alcarazile. Miami tiitel oli Sinnerile Austraalia lahtiste ja Rotterdami turniiri kõrval tänavuse hooaja kolmas.

Mis on mängija arvates tema käimaoleva hooaja edu võti? „Üritan elada hetkes. Mis on juhtunud, jääb minevikku. Üritan olla iga päev parem ja sellega kaasnevat suur edu nautida. Tänane triumf on samuti mulle väga eriline hetk,“ rääkis Sinner finaali järel. „Kunagi ei tea, kas see on viimane kord või mitte. Nüüd on algamas uus peatükk, kuna liivahooaeg on sootuks midagi muud. Eks ole näha, kuidas mul seal läheb.“