Collins, kes aasta alguses teatas, et tänavune hooaeg jääb talle suure tõenäosusega profitennises viimaseks, mängis kaks tundi ja kaks minutit väldanud finaalis üle maailma neljanda reketi Elena Rõbakina 7:5, 6:3.

30-aastane Collins lõi kohtumise jooksul neli ässa ja tegi kolm topeltviga, Rõbakina vastas viie ässaga ja ei teinud ainsatki topeltviga. Ameeriklanna realiseeris murdepalle 43%-liselt (3/7) ja Rõbakina 9%-liselt (1/11). Mängu üldpunktid jäid Collinsi kasuks 82:75.

Tegu oli Collinsi karjääri kolmanda, kuid esimese WTA 1000 turniirivõiduga. Tema esimesed kaks triumfi tulid 2021. aastal WTA 500 turniiridel Palermos ja Silicon Valley´s. Vägeva hüppe teeb Collins ka esmaspäeval avaldatavas WTA edetabelis, kerkides 53. kohalt 22. reale.

„Viimased kaks nädalat on olnud unistuste täitumine,“ rääkis Collins karjääri suurima triumfi järel. „Finaalis mängimine ja võitmine oli lihtsalt sürreaalne ja ma ei unusta seda kunagi. Kuna tegu on suure tõenäosusega mu viimase aastaga, siis tähendab see triumf minu jaoks veel rohkemat.“