Pärnu alustas Kalevi spordihallis peetud kohtumist hoogsamalt ning avaveerand võideti 30:13. Teise veerandaja alguses saadi sisse ka 33:13 edu. Seejärel hakkasid kalevlased mängu tagasi ronima. Poolajaks oli külaliste edu vähenenud 42:38 peale.

Kolmanda veerandaja järel oli Kalev/Cramo juba ees 63:60. Kohtumise lõpuvile kõlades olid tallinlaste võidunumbriteks 83:77.

Võitjate kasuks viskasid Manny Suarez 17 ning Ben Shungu ja Leemet Böckler 13 punkti. Kaotajate parim oli Robert Valge 21 silmaga.

„Nii kahju. Suutsime suure edu nii kiiresti maha mängida. Mäng oli täiesti meie kätes. Mingi rütm kadus ära ja ei saanud lõpuni sama hoogu sisse. Näitasime hambaid ja meis on tegelikult sisu. Meisse väga ei usuta, kuid ise usume,“ sõnas Valge kaotuse järel Delfi TV vahendusel.

Seeria teine kohtumine peetakse esmaspäeval Pärnus. Kui vaja läheb ka kolmandat matši, siis see toimub kolmapäeval taas Tallinnas.

Kalev/Cramo - Pärnu kohtumise galerii:

Enne mängu:

Kalev/Cramo läbis põhiturniiri 29 võidu ja 1 kaotusega ja neile kuulus ka põhiturniiri esikoht. Pärnu sai 15 võidu ja 15 kaotusega kaheksanda asetuse. Veerandfinaal peetakse kahe võiduni.

Sel hooajal on kohtutud kahel korral. Novembri alguses jäi Pärnus tulemusega 100:70 peale Kalev/Cramo ning jaanuari lõpus Tallinnas samuti Kalev/Cramo 78:77. Selle mängu saatus otsustati viimastel sekunditel vabavisetel ning otseselt sellest olukorrast järgnenud sündmuste käigus lõpetas tegevuse Delfi korvpallipodcast „Pihtas Põhjas“.

Viimased kaks omavahelist play-off seeriat on võitnud Pärnu. Hooajal 2021/22 võideti kalevlasi nii Eesti-Läti korvpalliliiga veerandfinaalis kui ka Eesti meistriliiga poolfinaalis. Toona juhendas Pärnut praegune Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula.

Kalev/Cramo poolelt jäävad reedesest mängust eemale Hugo Toom, Mihkel Kirves ja Janis Berzins. Pärnu seas on puudujad Isaiah Hart, Sverre Aav, Sten Egert Laub ja Kevin Parts. Võimalik, et Aav saab seeria käigus veel Pärnut aidata.

Kalev/Cramo kapten Martin Dorbeki kommentaar: „Põhiturniir on läbi. Algavad play-off’id. See tähendab, et kõik algab nullist ja veerandfinaal kestab kahe võiduni. Pärnu on olnud tubli. Seda näitasid nende viimased mängud ja meie vastu on neil olnud alati omajagu tõestamist. Mängu juhib neil Eesti liiga uus Timmu, kes on liiga üks paremaid söödumehi (Siim-Markus Post), aga ka temal on omad nõrkused. Eelkõige peame keskenduma omadele asjadele ja mitte ära unustama, milline mäng meil tõi põhiturniiril edu.“

Pärnu abitreener Martin Müürsepa kommentaar: „Olenemata vigastustest pole Kalev/Cramo hoog peatunud. Sammutakse võidult võidule. Iga mees on ohtlik kaare tagant. Võtmemängijaks pakuks Ben Shungut. Ta on terav läbiminekul, suudab kontaktis skoorida korvi alt ja on hea käega eemalt. Eelmises omavahelises mängus sai ta kiirelt kolm viga, nad pidid enamus ajast ilma Shunguta mängima ja meil olid head võimalused võiduks.“

Lisaks mängib veerandfinaalis Eesti klubidest Tartu Ülikool Maks & Moorits, kes sõidab reedel kell 17 külla Ventspilsile. Tartu oli põhiturniiril viies, Ventspils neljas. Sellest kohtumisest teeb otseülekande Läti portaal Sportacentrs.com. Teistes paarides kohtuvad Prometei (2. asetus) - Ogre (7) ja Riia VEF (3) - Riia Zelli (6).